Palvelut / Lapset ja perheet

Lapset ja perheet

Oodissa on tilaa kiireettömälle perheajalle ja yhdessä tekemiselle. Lapset on huomioitu Oodin kaikissa kerroksissa ja taloon on esteetön sisäänpääsy lastenvaunuilla. Tervetuloa seikkailemaan Oodiin!

Oodin lastenalue

Kolmannessa kerroksessa sijaitseva lastenalue tarjoaa mahdollisuuden rentoon oleskeluun ja tarinoihin uppoutumiseen. Lapsille löytyy runsaasti kirjoja ja muuta aineistoa, kuten elokuvia ja lehtiä. Satutuokioita ja tapahtumia varten lastenalueella on pesämäinen satuhuone sekä tapahtumatila. Lastenalueelle pääsee hissillä kätevästi suoraan sisääntulokerroksesta.

Vaunuparkki ja hoitohuone palvelevat pienten kirjastovieraiden kanssa liikkuvia. Myös Oodin ensimmäisestä kerroksesta löytyy vaunuparkki. Paloturvallisuuden ja esteettömyyden vuoksi lastenvaunuja ja rattaita saa parkkeerata ainoastaan niille osoitettuihin vaunuparkkeihin. Säilytys vaunuparkissa omalla vastuulla.

Omien eväiden syönti on sallittua lähes kaikkialla Oodissa. Ruokailu on kuitenkin kielletty lastenosaston mattojen ja sohvien luona, kahvilan ja ravintolan alueella sekä kirjaston tietokoneilla ja muilla laitteilla. Hyvä paikka eväiden syömiseen on esimerkiksi lastenosaston portailla kolmannessa kerroksessa. Vauvanruokien lämmittämiseen löytyy mikro lastenalueen hoitohuoneesta.

Koulu- ja päiväkotiryhmät

Koulu- ja päiväkotiryhmät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Oodiin. Tarjoamme ryhmille erilaisia ohjattuja käyntejä ja työpajoja, joita voi varata kaupungin Kultus-palvelusta. Ryhmien on mahdollista tutustua Oodiin myös omatoimisesti. Toivomme ryhmien huomioivan myös muut kirjaston käyttäjät, kuten opiskelijat ja lehdenlukijat. Ryhmän ohjaaja on aina vastuussa oppilaistaan. Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään kaikissa mahdollisissa kysymyksissä.

Lue lisää työpajoista ja vierailusta

Lasten tapahtumat

Lapsille järjestetään Oodissa paljon tapahtumia, kuten loru- ja satutuokioita, konsertteja sekä teemapäiviä. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Iso osa tapahtumista syntyy yhteistyössä järjestöjen ja muiden lastenkulttuurin ammattilaisten kanssa.

Siirry Oodin tapahtumakalenteriin

Leikkipuisto Loru

Perheitä Oodissa ilahduttaa leikkipuisto Loru, joka kutsuu lapsia ja aikuisia viettämään aikaa vapaasti yhdessä tai osallistumaan ohjattuun toimintaan. Leikkipuisto Lorun tilat löytyvät kolmannesta kerroksesta, lastenalueen Satumatolta. Lorun henkilökuntaa voi kohdata muuallakin Oodissa, sillä leikkipuiston toiminta levittäytyy koko taloon. Loru järjestää myös ulkotoimintaa Oodin pihalla.

Vieraile leikkipuisto Lorun verkkosivuilla

Makasiinipuiston ulkoleikkipaikka

Oodin edustalla Makasiinipuistossa pääsee purkamaan energiaa ulkoleikkipaikalla. Kahden ja puolen metrin korkeuteen kohoavassa C-kirjaimen muotoisessa leikkitelineessä on suuren kiipeilyverkon lisäksi muun muassa linnunpesäistuimia. Telineen viereinen pelikenttä on suunniteltu sopimaan monipuolisesti erilaisille pallo- ja seurapeleille.

Satuseinä

Keskustakirjasto Oodin lastenalueen tapahtumatilassa sijaitsee vuorovaikutteinen satuseinä. Älyseinää koskettamalla voi katsella ja kuunnella klassiseen musiikkiin pohjautuvaa musiikkisatua tai pelata peliä. Satuseinässä on myös kosketuksella soitettava fantasiasoitin, jolla voi keksiä omaa musiikkia tai soittaa yhdessä toisten kanssa. Lapset voivat myös maalata esimerkiksi revontulia taivaalle tai lennättää syksyn lehtiä omilla kädenliikkeillään. Satuseinä on vapaasti käytettävissä aina silloin, kun tilassa ei ole muuta tapahtumaa.