Tilat / Järjestä tapahtuma

Järjestä tapahtuma

Haluatko järjestää kaikille avoimen tapahtuman Oodissa? Oodiin ovat tervetulleita niin isot kuin pienetkin tapahtumajärjestäjät, yksittäiset kansalaiset ja yhdistykset. Meillä on monenlaisiin tapahtumiin soveltuvia ja erilaista tekniikkaa sisältäviä esteettömiä tapahtumatiloja.

Mahdollistamme vuosittain satoja erikokoisia tapahtumia, kuten kirjanjulkkareita, luentoja ja konsertteja. Avoimet tapahtumat järjestetään Oodissa pääosin joko arki-iltoina tai viikonloppuisin. Avoimiin tilaisuuksiin ei voi olla ilmoittautumista tai pääsymaksua.

Laita rohkeasti ehdotuksesi meille, ja mietitään yhdessä mahdollisuuksia! Mainitse viestissäsi tapahtuman sisältö, kohdeyleisö ja toiveesi ajankohdasta. Lähetä tapahtumaehdotuksesi osoitteeseen oodi.tilat@hel.fi

Kirjallisuustapahtuma Saarikoski-matolla

Oodin kolmas kerros eli Kirjataivas on erinomainen paikka kirjallisuustapahtumien järjestämiseen. Aikuisten kirjallisuustapahtumat järjestetään Kirjataivaan eteläpäädyssä, Saarikoski-matolla. Esimerkiksi kirjan julkistamistilaisuus tai kirjallisuusaiheinen keskustelu sopivat tänne loistavasti.

Tila sopii tapahtumille, joissa on yleisöä 10–50 henkeä, joiden kesto on noin tunnin ja jotka ovat kaikille avoimia sekä avoimiin tiloihin sopivia. Oodi tarjoaa tapahtumiin puheäänentoiston ja mikrofonit 1–4 puhujalle. Tilankäytöstä ei veloiteta. Jos tarvitset tilaa isommalle yleisölle, voi kirjallisuustapahtuman järjestää myös muissa tapahtumatiloissamme. Tällöin tilan käyttö saattaa olla maksullista. Kysy vapaasta ajasta ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta Saarikoski-matolle: oodi.aikuiset@hel.fi

Jos haluat järjestää suljetun kirjallisuustapahtuman, kuten kutsuvieraille tarkoitetun julkistamistilaisuuden, voit varata käyttöösi Oodin maksullisia tapahtumatiloja. Huomioithan, että tällöin tilan käyttäminen on yleensä maksullista.

Keskustelutilaisuus tai luento

Kirjallisuus, ajankohtaiset aiheet, kaupunkikulttuuri, politiikka… Oodissa järjestetään tilaisuuksia monista erilaisista aiheista. Lähetä meille ehdotus omasta tapahtumastasi! Yhteistyössä Oodin kanssa ei voi järjestää uskonnollisia tai yhden puolueen poliittisia tilaisuuksia, mutta niitä varten voi vuokrata maksullisen tilan.

Oodin Maijansali, Kino Regina ja Kuutio soveltuvat erinomaisesti erilaisten yleisötilaisuuksien areenaksi. Maijansalissa on kattava esitystekniikka ja tilan voi kalustaa monella eri tapaa. Tilaan mahtuu 150 ihmistä, mutta se toimii hyvin myös pienemmissä tilaisuuksissa. Kino Reginan tyylikkääseen katsomoon mahtuu 250 kuuntelijaa, ja Kuutioon 50 henkeä.

Musiikkitapahtuma

Oodista löytyy kaksi loistavaa paikkaa musiikkiesityksille. Kolmannen kerroksen Kirjataivaaseen soveltuvat rauhalliset, akustiset ja lyhytkestoiset musiikkiesitykset. Ensimmäisen kerroksen Maijansalissa on puolestaan monipuolinen esitystekniikka, johon sisältyy valotekniikkaa ja laadukas äänentoisto. Tilaa on 100–180 katsojalle, riippuen siitä millainen katsomo tapahtumaan rakennetaan.

Kysy vapaista ajoista ja musiikkitapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.tilat@hel.fi

Lastentapahtuma

Oodin kolmannen kerroksen lastenalueella voi järjestää kaikille avoimia, maksuttomia tilaisuuksia lapsille ja perheille. Tapahtuma on mahdollista järjestää avoimessa tilassa tai lasten tapahtumatilassa, jossa on myös kuvan- ja äänentoisto. Alue sopii esimerkiksi lastenkirjojen julkaisutilaisuuksiin tai lasten musiikkitapahtumiin sekä pienimuotoisiin teatteriesityksiin.

Kysy vapaista ajoista ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.lapsetjanuoret@hel.fi

Taidenäyttely

Oodi keskittyy esittämään teknologiavälitteistä taidetta eli teoksia, jotka on suunniteltu esitettäväksi digitaalisessa muodossa. Oodissa on mahdollista järjestää pieniä tai suurempia mediataidenäyttelyitä tai taidetapahtumia. Oletpa tekemässä työpajaa, näytöstä tai mediataidekokonaisuutta, meiltä löytyy erilaisia teknisiä esityspintoja ja tiloja, jotka soveltuvat taidekäyttöön.

Jos haluat järjestää näyttelyn Oodissa, kirjoita lyhyt näyttelyhakemus, josta käy ilmi teoksen luonne ja olemus. Kerro hakemuksessasi ainakin seuraavat asiat:

  • Mitä teos käsittelee ja mistä näkökulmasta sekä mahdollinen kohdeyleisö
  • Teoksen formaatti, tekniset vaatimukset ja mitat
  • Toivomasi näyttelyajankohta
  • Näyttelyideaa havainnollistavia kuvia/video/ muu näyte

Lähetä hakemus sähköpostilla osoitteeseen oodi.tilat@hel.fi

Elokuvanäytös

Oodissa on kolme elokuvanäytökseen sopivaa tilaa, Kino Regina, Maijansali ja Aura.

Kino Regina on osan aikaa kirjaston ja osan aikaa Kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvateatterina. Tilaan mahtuu 250 henkilöä ja siellä voi toistaa elokuvia esimerkiksi tietokoneelta tai DVD- tai BluRay-levyltä. Jos elokuva esitetään DCP-kopiona tai vastaavana, tulee tätä varten vuokrata koneenkäyttäjä Kavilta.

Kavin yhteystiedot

Myös Maijansalissa on voi esittää elokuvia. Tilassa on 150-paikkainen katsomo ja valkokangas, jolle voi heijastaa 5 x 2.5 metrin kokoista kuvaa.

Aurassa puolestaan on 4K-projektori, valkokangas 4 m halkaisijalla ja Dolby Atmos -monikanavaääni 7.1.4-kaiutinasettelulla.

Muistathan, että jos esität Oodissa tekijänoikeudellista materiaalia, tulee sinulla olla materiaaliin esitysoikeus. Tapahtumanjärjestäjänä myös vastaat siitä, että elokuvan näyttämisen osalta noudatetaan kuvaohjelmalain (710/2011) velvoitteita, kuten elokuvien ikärajoja koskevia velvoitteita.

Ruokaan liittyvä tapahtuma

Synttärit kaveriporukalla, työpaikan virkistyspäivä, rentoa kokkailua yhdessä tai onko kotonasi yksinkertaisesti liian pieni keittiö leipomista varten? Oodin toisesta kerroksesta löytyy keittiö, jossa on mahdollista järjestää erilaisia ruokaan ja ruoanlaittoon liittyviä tapahtumia. Keittiö soveltuu hyvin ruoanlaiton opettamiseen. Keittiössä on mahdollista järjestää myös avoimia yleisötilaisuuksia, kuten esimerkiksi keittokirjan julkaisutilaisuuksia.

Tutustu Oodin keittiöön tai kysy lisätietoja tapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.tilat@hel.fi

Lue lisää Oodin keittiöstä

Pop up -tapahtuma

Oodin ensimmäisessä kerroksessa on mahdollista järjestää pienimuotoisia pop up -tapahtumia. Tila soveltuu esimerkiksi järjestöjen ja yhdistysten toiminnan esittelyyn tai erilaisten yleishyödyllisten palveluiden esille tuomiseen. Huomioithan, että pop up -pisteillä ei saa harjoittaa kaupallista toimintaa.

Ensimmäisen kerroksen aulassa on myös mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia, jotka ovat avoimia ja yleiseen tilaan sopivia. Tilaan on mahdollista kalustaa tuolirivit parille kymmenelle hengelle.

Kysy vapaista ajoista ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.tilat@hel.fi

Lue lisää pop up -alueesta

Tapahtuma Oodin lipan alla

Oodin edustalla eli lipan alla voi järjestää erilaisia ulkotapahtumia, kuten pienimuotoisia musiikkitapahtumia tai muita esityksiä. Oodilta on mahdollista saada tapahtumaan sähköä ja mahdollisesti myös muuta tapahtumatekniikkaa.

Tapahtumista on sovittava Oodin kanssa etukäteen. Kysy vapaista ajoista ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta lipan alle: oodi.tilat@hel.fi

Huomioithan, että jos tapahtuma ulottuu Kansalaistorille, tulee sille hakea lupa Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta. Mikäli haluat järjestää tapahtuman ainoastaan Kansalaistorilla, tulee sinun niin ikään hakea siihen lupa kaupunkiympäristön toimialalta.

Lue lisää yleisten alueiden lupamenettelyistä