Tilat / Järjestä tapahtuma

Järjestä tapahtuma

Haluatko järjestää kaikille avoimen tapahtuman Oodissa? Oodiin ovat tervetulleita niin isot kuin pienetkin tapahtumajärjestäjät, yksittäiset kansalaiset ja yhdistykset. Meillä on monenlaisiin tapahtumiin soveltuvia ja erilaista tekniikkaa sisältäviä esteettömiä tapahtumatiloja. 

Keväällä haemme tapahtumia syksylle, ja syksyllä keväälle. Seuraava haku on tapahtumille, jotka järjestetään keväällä 2025, aikavälillä 13.1.-30.5.2025. Hakulomake on auki 30.9.-27.10.2024. Linkki lomakkeeseen tulee tälle sivulle.

Avoimet tapahtumat järjestetään Oodissa pääosin joko arki-iltoina tai viikonloppuisin. Avoimiin tilaisuuksiin ei voi olla ilmoittautumista tai pääsymaksua. Emme maksa esiintymispalkkioita. Viestimme tapahtumista kirjaston kanavissa. Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia: oodi.tapahtumat@hel.fi 

Kirjallisuustapahtuma

Oodin kolmas kerros eli Kirjataivas on erinomainen paikka kirjallisuustapahtumien järjestämiseen. Aikuisten kirjallisuustapahtumat järjestetään Kirjataivaan eteläpäädyssä, Saarikoski-matolla. Esimerkiksi kirjan julkistamistilaisuus tai kirjallisuusaiheinen keskustelu sopivat tänne loistavasti. 

Tila sopii tapahtumille, joissa on yleisöä 10–50 henkeä, joiden kesto on noin tunnin ja jotka ovat kaikille avoimia sekä avoimiin tiloihin sopivia. Oodi tarjoaa tapahtumiin puheäänentoiston ja mikrofonit 1–4 puhujalle. Tilankäytöstä ei veloiteta. 

Kysy vapaasta ajasta ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta Saarikoski-matolle: oodi.aikuiset@hel.fi 

Lastentapahtuma

Oodin kolmannen kerroksen lastenalueella voi järjestää kaikille avoimia, maksuttomia tilaisuuksia lapsille ja perheille. Tapahtuma on mahdollista järjestää avoimessa tilassa tai lasten tapahtumatilassa, jossa on myös kuvan- ja äänentoisto. Alue sopii esimerkiksi lastenkirjojen julkaisutilaisuuksiin tai lasten musiikkitapahtumiin sekä pienimuotoisiin teatteriesityksiin.

Kysy vapaista ajoista ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.lapsetjanuoret@hel.fi

Taidenäyttely

Oodi keskittyy esittämään teknologiavälitteistä taidetta eli teoksia, jotka on suunniteltu esitettäväksi digitaalisessa muodossa. Oodissa on mahdollista järjestää pieniä tai suurempia mediataidenäyttelyitä tai taidetapahtumia. Oletpa tekemässä työpajaa, näytöstä tai mediataidekokonaisuutta, meiltä löytyy erilaisia teknisiä esityspintoja ja tiloja, jotka soveltuvat taidekäyttöön.

Kysy vapaista ajoista ja oman näyttelysi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.tilat@hel.fi