Studiot
Oodin studioissa voit luoda uutta ja digitoida vanhaa laadukkailla välineillä. Soita ja äänitä musiikkia, kuvaa valokuvia ja videoita tai digitoi vanhoja äänitteitä ja videoita maksutta studioissamme. Studiota käytetään omatoimisesti, mutta henkilökunta auttaa sinua mahdollisuuksien mukaan.
Miten studiopalvelut toimivat?
Oodin studioiden käyttö on maksutonta. Kaikki studiot ovat varattavissa Helsingin kaupungin tilavarauspalvelu Varaamosta. Tarvitset varaamiseen Gmail-sähköpostiosoitteen, Yle-tunnuksen tai Facebook-tunnuksen. Luethan studiotilan kuvauksen huolellisesti läpi ennen varaamista.
Studiotiloja käyttääksesi tarvitset voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen sekä kirjastokortin lainausoikeudella. Kirjastokortilla voit lainata musiikkistudioihin soittimia ja muuta välineistöä sekä valokuva- ja videostudioon järjestelmäkameran sekä muita valokuva- ja videotarvikkeita.
Oodin studiopalvelut
Soittohuoneet | Äänitysstudio | Valokuva- ja videostudio | Digitointistudio | Editointistudio
Soittohuoneet
Oodin monipuolisesti varustelluista soittohuoneista löytyy kaikki musisointiin tarvittava custom-tehdystä rumpusetistä aina modulaarisyntetisaattoriin ja lainattaviin bändisoittimiin asti.
Tiloja käyttääksesi tarvitset voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen sekä kirjastokortin lainausoikeudella. Kirjastokortilla voit myös lainata soittohuoneisiin soittimen neljän erilaisen akustisen kitaran, kuuden erilaisen sähkökitaran, neljän erilaisen sähköbasson sekä kahden erilaisen kanteleen valikoimasta. Myös vasenkätiset soittajat on huomioitu kielisoitinvalikoimassa.
Studio 5
Studio 5 on soittohuoneista bänditoimintaan soveltuvampi. Sieltä löydät mm. legendaarisen Moog-syntetisaattorin, Kumun custom-rumpusetin, Nord Stage 3 -digipianon, Doepferin modulaarisen syntetisaattorin, Maschinen samplerityöaseman, Mesa Boogie -kitaravahvistimen sekä paljon muuta.
Studio 6
Studio 6 on 1–3:lle henkilölle soveltuva tila soittamiseen, laulamiseen ja DJ-käyttöön. Tilasta löytyy mm. Yamaha U3 -akustinen piano, monipuoliset DJ-laitteet, Voxin kitaravahvistin, Ambeg-bassovahvistin, Djembe sekä Singa-karaokestreamauspalvelu. Soittimien lisäksi voit lainata kirjastokortilla tilaan mm. laulumikin sekä Ortofonin äänirasian.
Äänitysstudio
Oodin äänitysstudio tarjoaa monipuoliset tilat ja laitteet musiikin äänittämiseen, miksaamiseen ja masterointiin. Soitin- ja mikrofonivalikoimamme avulla voit kokeilla ja opetella erilaisia musiikintekotapoja ja tekniikoita.
Sinun ei tarvitse olla musiikin ammattilainen tai huippuosaaja käyttääksesi studiota. Studio-opastaja on paikalla varauksen alkaessa ja auttaa tarvittaessa tilojen käytössä.
Oodin äänitysstudio koostuu tarkkaamosta, erillisestä soittotilasta ja lauluhuoneesta. Kaikki huoneet ovat akustoituja ja äänieristettyjä.
Käytettävissä ovat äänitys- ja editointiohjelmat Steinberg Cubase Pro 11 ja Ableton Live Suite 11. Lisäksi äänitysstudion tietokoneelta löytyy kattava valikoima äänen muokkaukseen käytettäviä plugineja.
Ota mukaan ulkoinen tallennusväline, kuten muistitikku tai ulkoinen kovalevy projektien tallennusta varten (suositus USB 3 tai parempi). Studiokoneella on Windows-käyttöjärjestelmä, joten huomioithan että Applen APFS-tiedostojärjestelmälle formatoidut kovalevyt eivät ole yhteensopivia. Apple-yhteensopivana vaihtoehtona kannattaa käyttää exFAT-tiedostojärjestelmää.
Huom! Äänitetyt ja tallennetut tiedostot tulee kopioida asiakkaan omalle levylle ja tehdä tallennukset tai miksaukset (project, bounce, export, mixdown) ennen varausajan päättymistä.
Valokuva- ja videostudio
Oodin valokuva- ja videostudio on äänieristetty tila, jossa voi valokuvata ja videoida erivärisiä taustakartonkeja vasten.
Tilassa on salamatoiminnolla ja jatkuvalla teholla toimivia valoja. Tilasta löytyy myös erilaisia jalustoja, heijastimia, kiinnikkeitä sekä muita tarvikkeita, joita saa käyttää oman tietämyksen mukaan.
Tilassa on jälkikäsittelyä varten tietokone, kuvankäsittelykonsoli ja piirtopöytä. Tietokoneella on käytettävissä Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti, jonka käyttöön tarvitset maksuttoman Adobe-tunnuksen.
Voit lainata kirjastokortilla järjestelmäkameran, muistikortin, salamalähettimen, piirtopöydän kynän sekä muita valokuva- ja videotarvikkeita. Studiota käytetään omatoimisesti, ja sieltä löytyy ohjekansio laitteiden käyttöön.
Digitointistudio
Digitointistudiossa voit kääntää vanhoja videoita ja äänitteitä digitaaliseen muotoon. Videokasetit tallentuvat tietokoneelle, josta voit siirtää ne esimerkiksi omalle ulkoiselle kovalevyllesi tai verkkotallennustilallesi.
Äänitteet voi tallentaa tietokoneelle tai suoraan USB-muistitikulle, SD- tai CF -muistikortille. Kaitafilmiä varten tarvitset oman korkeintaan 32 gigatavun SD-muistikortin. Kaitafilmiskanneri tukee korkeintaan 5 tuuman / 12,7 cm kokoisia keloja. Laite ei digitoi filmin mahdollista ääniraitaa.
Videokasettien ja äänitteiden digitoiminen tapahtuu katselu- ja kuuntelunopeudella. Kaitafilmin digitoiminen tapahtuu huomattavasti hitaammin. Ota varauksesi pituudessa huomioon myös tiedostojen käsittelyyn ja omalle tallennusvälineelle siirtämiseen kuluva aika. Esimerkiksi videotiedoston pakkaaminen pienempään tiedostomuotoon ja siirtäminen omalle kovalevyllesi voi viedä aikaa jopa tunnin.
Studiota käytetään omatoimisesti, ja sieltä löytyy ohjekansio laitteiden käyttöön. Henkilökunta auttaa mahdollisuuksien mukaan. Videoiden ja äänitteiden editoimista varten voit varata itsellesi mediatyöaseman.
Videoformaatit:
– VHS / S-VHS (VHS-C -kasetteja varten tarvitset sovittimen, jonka saat lainaan kirjastokortilla)
– Betamax
– Video8 / Hi8
– DV / MiniDV / DVCAM / DVCPRO / HDV
– 8 mm kaitafilmi / Super 8 (tarvitset tarvikelaatikon, jonka saat lainaan kirjastokortilla)
Ääniformaatit:
– C-kasetti
– DCC
– DAT
– MiniDisc
– Vinyylilevy
Editointistudio
Studiossa on tehokas Windows 10 -tietokone 5.1 -monikanavaäänellä, kahdella näytöllä ja editointikonsoleilla. Käytettävissä ovat muun muassa Adobe Creative Cloud -ohjelmat (Premiere Pro, After Effects, ym.), Blackmagic DaVinci Resolve Studio, Steinberg Nuendo sekä lukuisia muita ohjelmia. Katso tarkemmat tiedot Varaamosta.
Ota mukaan ulkoinen tallennusväline, kuten muistitikku tai ulkoinen kovalevy projektien tallennusta varten (suositus USB 3 tai parempi). Studiotietokoneella on Windows -käyttöjärjestelmä joten huomioithan että Applen APFS -tiedostojärjestelmälle formatoidut kovalevyt eivät ole yhteensopivia. Apple-yhteensopivana vaihtoehtona kannattaa käyttää exFAT -tiedostojärjestelmää.