Palvelut / Studiot

Studiot

Oodin studioissa voit luoda uutta ja digitoida vanhaa laadukkailla välineillä. Soita ja äänitä musiikkia, kuvaa valokuvia ja videoita tai digitoi vanhoja äänitteitä ja videoita maksutta. Studioita käytetään omatoimisesti, mutta henkilökunta auttaa sinua mahdollisuuksien mukaan. 

Miten studiopalvelut toimivat?

Kaikki studiot varataan etukäteen Helsingin kaupungin tilavarauspalvelu Varaamosta. Varaamosta löydät tiedon studioiden tarkemmasta varustelusta, varausajoista- sekä ehdoista. Lue studiotilan kuvaus huolellisesti läpi ennen varaamista.  

Studioon päästäksesi tarvitset voimassa henkilöllisyystodistuksen sekä kirjastokortin, jossa on lainausoikeus. Kirjastokortilla voit lainata musiikkistudioihin soittimia ja muuta välineistöä, sekä valokuva- ja videostudioon järjestelmäkameran sekä muita valokuva- ja videotarvikkeita. Oodin studioiden käyttö on maksutonta.

Studioiden lisäksi Oodin toisesta kerroksesta voi varata pelitilan ja erilaisia Kaupunkiverstaan laitteita. 

Lue lisää Kaupunkiverstaasta

Lue lisää pelitiloista

Siirry Varaamoon

Studioiden palvelulupaus

Kaupunkiverstas ja studiot ovat kaikille avoimia oppimisen ja tekemisen paikkoja.   
Autamme kaiken tasoiset tekijät alkuun, ja ongelmatilanteissa opettelemme yhdessä parhaan taitomme ja ehtimisemme mukaan. Turvallisemman tilan periaatteet sitovat sekä asiakkaita että henkilökuntaa.   

 

Digitointistudio

Digitointistudiossa voit kääntää vanhoja videoita ja äänitteitä digitaaliseen muotoon. 

Oodin digitointistudio Varaamossa

Editointistudio

Oodin editointistudiossa voi työstää erilaisia video- ja ääniprojekteja, kuten lyhytelokuvia. Studiossa voi harjoitella 4K-videoleikkausta, värimäärittelyä, efektejä ja kompositiointia.

Oodin editointistudio Varaamossa

Musiikkistudiot

Oodin monipuolisesti varustelluista soittohuoneista löytyy kaikki musisointiin tarvittava custom-tehdystä rumpusetistä modulaarisyntetisaattoriin ja lainattaviin bändisoittimiin asti. 

Kirjastokortilla voit myös lainata studioihin akustisen- tai sähkökitaran, sähköbasson, perkussiosetin tai vaikka konserttikanteleen. Myös vasenkätiset soittajat on huomioitu. 

Akustisten soitinten studio

Akustisten soitinten studio on äänieristetty tila akustisten soitinten harjoittelemiseen. Studiossa on piano, ja kirjastokortilla voit lainata studioon akustisen kitaran tai konserttikanteleen. 

Oodin akustisten soitinten studio Varaamossa

Bändi- ja laulustudio

Bändi- ja laulustudio tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet soittamiseen ja laulamiseen. Studiosta on sähköpiano, laulumikrofoneja, rummut, vahvistimia ja karaokelaitteisto. Tila on akustoitu ja äänieristetty.

Oodin bändi- ja laulustudio Varaamossa

Elektronisen musiikin studio

Elektronisen musiikin studio on tarkoitettu elektronisen musiikin soittamiseen ja äänittämiseen. Studiossa on DJ-laitteisto, useita erilaisia syntetisaattoreita sekä äänitysmahdollisuus. Tila on akustoitu ja äänieristetty.

Oodin Elektronisen musiikin studio Varaamossa

Valokuva- ja videostudio

Oodin valokuva- ja videostudio on äänieristetty tila, jossa voi valokuvata ja videoida erivärisiä taustakartonkeja vasten. 

Tilassa on salamatoiminnolla ja jatkuvalla teholla toimivia valoja sekä erilaisia jalustoja, heijastimia, kiinnikkeitä ja muita tarvikkeita. Jälkikäsittelyä varten studiossa on tietokone, kuvankäsittelykonsoli ja piirtopöytä.  

Voit lainata kirjastokortilla studioon järjestelmäkameran, muistikortin, salamalähettimen, piirtopöydän kynän sekä muita valokuva- ja videotarvikkeita. Studiota käytetään omatoimisesti, ja siellä on ohjekansio laitteiden käyttöön. 

Oodin valokuva- ja videostudio Varaamossa

Äänitysstudio

Oodin äänitysstudio on tarkoitettu äänittämisen ja studiotyöskentelyn opettelemiseen ja harjoittelemiseen. Studio tarjoaa monipuoliset tilat ja laitteet musiikin äänittämiseen, miksaamiseen ja masterointiin. Sinun ei tarvitse olla musiikin ammattilainen tai huippuosaaja käyttääksesi studiota: studio-opastaja on paikalla varauksesi alkaessa ja auttaa alkuun studion käytössä. Kokeneemmat käyttäjät voivat varata omatoimiajan. 

Oodin äänitysstudio koostuu tarkkaamosta, erillisestä soittotilasta ja lauluhuoneesta. Kaikki huoneet ovat akustoituja ja äänieristettyjä.

Oodin äänitysstudio Varaamossa