Palvelut / Koulu- ja päiväkotiryhmät

Koulu- ja päiväkotiryhmät

Koulu- ja päiväkotiryhmät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Keskustakirjasto Oodiin. Tarjoamme ryhmille erilaisia työpajoja ja ohjattuja vierailuja, joita voi varata kaupungin Kultus-sivustolla. Yksi luokka voi varata lukuvuoden aikana yhden työpajan tai opastetun vierailun. Työpajat ja kierrokset alkavat Oodin ensimmäisestä kerroksesta, mustien kierreportaiden juurelta. Ilmoitathan mahdollisesta peruuntumisesta sähköpostitse (oodi.lapsetjanuoret@hel.fi).  Ryhmien on mahdollista tutustua Oodiin myös omatoimisesti.

Työpajat

Keskustakirjasto Oodi tarjoaa monenlaisia työpajoja koulu- ja päiväkotiryhmille. Työpajojen aihevalikoima käsittää graafista suunnittelua, ohjelmointia, kuvataidetta sekä lisättyä todellisuutta yhdistettynä kirjallisiin teemoihin. Työpajat tukevat opetussuunnitelman sisältöjä ja sopivat hyvin myös osaksi ilmiöoppimisen kokonaisuuksia. Ilmoittautuminen kevään 2024 työpajoihin ja opastettuihin vierailuihin aukesi Kultuksessa 18.12.2023 klo 9.00.

Työpajat Kultus-sivustolla

Kevään 2024 ensimmäinen työpaja on päiväkotiryhmille suunnattu Me uhanalaiset -työpaja. Tuokiossa luetaan Pasi Pitkäsen kirja Kadonneiden eläinten saari ja koodataan Blue-Bot-roboteilla. Samalla keskustellaan uhanalaisista, vaarantuneista ja sukupuuttoon kuolleista lajeista sekä ihmisen vaikutuksesta muiden lajien elinolosuhteisiin. Huom! Me uhanalaiset -työpajat on varattu täyteen.

5.-6.-luokkalaisille tarjoamme työpajan Uudet kannet kirjaan. Työpajassa esitellään muutama kirja, joista yhteen oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat uudet kannet piirtotableteilla. Huom! Uudet kannet kirjaan -työpajat on varattu täyteen.

Yläkoululaisille tarjoamme Meemityöpajaa. Meemityöpajassa tutkitaan ja pohditaan meemejä.

Kierrokset

Lisäksi tarjoamme kouluryhmille opastettuja kierroksia Oodiin keskiviikkoisin pitkin kevättä. Kierroksella kierretään opastetusti kaikki Oodin kerrokset. Huom. Kevään 2024 opastetut kierrokset on varattu täyteen.

Ryhmät ovat tervetulleita Oodiin myös omatoimivierailulle. Jotta kaikkien vierailu sujuisi mukavasti ja turvallisesti, toivomme kaikkien noudattavan kirjastossa käyttäytymisen perussääntöjä. Oodi on leikkisä paikka, muttei riehakas leikkipaikka. Oppilaat ovat aina opettajansa vastuulla, eivätkä opettajat saa jättää oppilaitaan hetkeksikään valvomatta. Autamme asiakkaita kirjastoasioissa erittäin mielellämme, mutta emme voi ottaa vastuuta lasten vahtimisesta. Lastenalueella saa syödä ja pelata, mutta jokaisen tulee siivota omat jälkensä. Hyvä paikka eväiden syömiseen on esimerkiksi lastenosaston portailla kolmannessa kerroksessa. Kirjastossa liikutaan kävellen ja puhutaan tavallisella äänellä, jotta muilla on rauha keskittyä esimerkiksi lukemiseen tai keskusteluun. Luetut kirjat voi laittaa hyllyjen päädyistä löytyviin kärryihin, joista henkilökunta hyllyttää ne oikeille paikoilleen. Omatoimivierailulle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Oodiin on mahdollista tutustua myös pelaamalla. Olemme luoneet Seppo.io-palveluun pelejä, jotka esittelevät Oodin tiloja ja palveluita, julkista taidetta sekä Oodin ympäristöä. Pelaamista varten tarvitset älypuhelimen tai tabletin, jossa on nettiyhteys.

Tutustu Oodiin pelaamalla

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään kaikissa mahdollisissa kysymyksissä: oodi.lapsetjanuoret@hel.fi. Tervetuloa Oodiin!