Palvelut / Kaupunkiverstas

Kaupunkiverstas

Oodin toisen kerroksen Kaupunkiverstas on kaikille avoin tee-se-itse -kulttuurin tila. Verstaalla otetaan uudet asiat haltuun yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta. Käytettävissäsi on laaja valikoima välineitä valokuvatulostimista laserleikkuriin, perinteisiä kädentaitoja unohtamatta.

Miten Kaupunkiverstas toimii?

Kaikki ovat tervetulleita toteuttamaan pienet ja suuret ideansa Oodin Kaupunkiverstaalle! 

Kaupunkiverstaan laitteet varataan tilavarauspalvelu Varaamosta. Varaamosta löydät tiedon varausajoista ja –ehdoista, saatavilla olevista materiaaleista sekä siitä, edellyttääkö laitteen käyttö voimassa olevaa kirjastokorttia. Laitteiden käyttö on maksutonta, mutta käytetyistä materiaaleista peritään maksu.  

Laitteiden Varaamo-tiedoista löytyy myös linkki yksinkertaistettuihin käyttöohjeisiin. Tutustumalla niihin etukäteen voit kasvattaa projektisi onnistumismahdollisuuksia huomattavasti. 

Kaupunkiverstaan laitteiden lisäksi Oodin toisesta kerroksesta voi varata pelitilan, erilaisia musiikkistudioita sekä valokuva-, editointi- ja digitointistudion. 

Lue lisää studioista

Lue lisää pelitiloista

Siirry Varaamoon

Kaupunkiverstaan palvelulupaus

Kaupunkiverstas ja studiot ovat kaikille avoimia oppimisen ja tekemisen paikkoja.   
Autamme kaiken tasoiset tekijät alkuun, ja ongelmatilanteissa opettelemme yhdessä parhaan taitomme ja ehtimisemme mukaan. Turvallisemman tilan periaatteet sitovat sekä asiakkaita että henkilökuntaa.   

3D-tulostimet

3D-tulostin valmistaa fyysis esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Valmiita malleja löytyy monilta niihin erikoistuneilta sivustoilta, tai voit mallintaa esineen myös itse. Oodin Kaupunkiverstaalla on käytettävissä kaksi 3D-tulostinta. 

Oodin 3D-tulostimet Varaamossa

A2-valokuvatulostin ja A3-skanneri

A2-tulostin tulostaa valokuvia laadukkaalle paperille. Voit valita kolmesta eri A2-kokoisesta valokuvapaperilaadusta. Käytettävissä on myös paperileikkuri kuvien leikkaamista varten. 

A3-skanneri skannaa papereita ja valokuvia korkealla kuvanlaadulla.

Oodin A2-valkokuvatulostin ja A3-skanneri Varaamossa

Elektroniikkatyöpisteet

Elektroniikkatyöpisteet on tarkoitettu itsenäiseen elektroniikkatyöskentelyyn. Työpisteellä on käytettävissä kolvi, virtalähde, yleismittari, oskilloskooppi ja signaaligeneraattori, sekä lisätarvikkeita, kuten tinaimuri ja suurennuslasi. Käytettävissä on lyijytöntä tinaa. 

Oodin elektroniikkatyöpisteet Varaamossa

Kampasidontalaite

Kampasidontalaite valmistaa kierreselkäisiä vihkoja, kalentereita ja albumeita. Saatavilla on mustia A4- ja A5-kokoisia sidontakampoja.  

Oodin kampasidontalaite Varaamossa

Laserleikkuri

Laserleikkuri leikkaa ja kaivertaa erilaisia materiaaleja, kuten akryylia ja puuta. Laitteella voi valmistaa monenlaisia käyttö- ja koriste-esineitä. Ensikertalaisille on tarjolla opastettuja aikoja, ja kokeneet käyttäjät voivat varata omatoimiajan. 

Oodin laserleikkuri Varaamossa

Mediatyöasemat

Mediatyöasemat on varustettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, videoeditointiin ja muuhun luovaan digitaaliseen työskentelyyn tarkoitetuilla ohjelmilla. 

Mediatyöasemilla on Adobe CC-ohjelmistopaketit, piirtonäytöt sekä tasoskannerit, joilla voi skannata dioja, negatiiveja ja valokuvia. 

Oodin mediatyöasemat Varaamossa

Ompelukoneet ja saumurit

Kaupunkiverstaalla on kaksi ompelukonetta ja saumuria. Saat käyttöösi myös mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja, saksia ja muita perusompelutarvikkeita. 

Oodin ompelukoneet Varaamossa

Rintanappikone

Rintanappikone valmistaa rintamerkkejä, joiden halkaisija on 58 mm. Voit tuoda mukanasi valmiin kuvan tai piirtää sen itse.  

Oodin rintanappikone Varaamossa

 

Suurkuvatulostin

Suuriin tulosteisiin tarkoitettu suurkuvatulostin tulostaa valokuvalaatuisia julisteita ja tarroja 130 cm leveälle paperille.  

Oodin suurkuvatulostin Varaamossa

UV-tulostin

UV-tulostin tulostaa korkealaatuista kuvaa koville, tasaisille pinnoille. Tulostin kiinnittää kuvan esineen pintaan ultraviolettivalon avulla. UV-tulostimella voit personoida vaikkapa puhelimen kuoren tai koristella laserleikkurilla valmistamasi korvakorut. 

Oodin UV-tulostin Varaamossa

Vinyylileikkuri ja lämpöprässi

Vinyylileikkuri leikkaa yksivärisiä tarroja ja kangaspainatuksia erilaisista värivaihtoehdoista. Kangaspainatusmateriaali kiinnitetään kankaalle lämpöprässillä. Mallikuvana toimivat yksiväriset ja selkeäkontrastiset logot, tekstit ja siluettikuvat. 

Oodin vinyylileikkuri ja lämpöprässi Varaamossa

Lainattavat lisätarvikkeet

Kirjastokortilla voit lainata monenlaisia lisätarvikkeita kirjastossa käytettäväksi: 

  • Käsinompelutarvikkeet  
  • Nepparipihdit  
  • Tilkkutyösetti (pyöröleikkuri, leikkuualusta, tilkkutyöviivain)
  • Kerijälaite
  • Reikäpihdit 
  • Silitysrauta  
  • Vaatehuoltosetti (nukkaleikkuri, vaateharjoja)
  • Valopöytä ja -luuppi 
  • Puhelinkorjaussetti