Takaisin artikkeleihin

Tule uudistamaan kirjasto Helsinki Design Week’lle!

8.9.2015

Kirjasto on mukana yhdennentoista kerran järjestettävällä Helsinki Design Weekillä 3.-13. syyskuuta. Tänä vuonna yksi pääteemoista on kaupunkimuotoilu. Muotoiluosaamisen avulla parannetaan julkisia palveluita ja rakennetaan kaupungin identiteettiä. Myös tulevaisuuden kirjastoa ja sen palveluita muotoillaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Tule mukaan Kolme linjaa kirjastoon -tapahtumaan 12.9.

Uudeksi kansalaistoiminnan kehdoksi kutsuttu keskustakirjasto nousee kaupunkilaisten ideoiden voimalla Helsingin keskustaan Töölönlahdelle. Uusi julkinen tila on vaatinut asiakkaiden osallistamista suunnitteluun. Samalla tavalla kuin perinteinen esinemuotoilija tutkii istumista ja valmistaa prototyyppejä kehittääkseen käyttäjänsä kannalta mahdollisimman hyvän tuolin, on kirjasto ottanut asukkaat mukaan kehittääkseen heille mahdollisimman hyvät kirjastopalvelut.

Tule kuulemaan lisää ja tuomaan omat ideasi osaksi suunnittelua kirjaston HDW-viikon Kolme linjaa kirjastoon -tapahtumaan lauantaina 12.9. klo 10.30–12 Jätkäsaaren L3-makasiiniin. Mikä tarjolla olevista linjoista sopii sinulle? Valitse itse! Lavalla pyörivät case-esittelyt nonstoppina alkaen 10.30 ja 11.15, mukana myös keskustakirjaston suunnittelutoimisto ALA Arkkitehdit.

Muotoilutarinat.fi -verkkojulkaisu avattiin 7.9. – mukana myös kirjasto

Helsinki Design Weekin kunniaksi julkaistiin myös Muotoilutarinat.fi –verkkojulkaisu. Se kertoo kymmenen tarinaa siitä, miten kaupunkia on kehitetty muotoilun avulla. Tarjolla on nippu selkeitä oivalluksia suoraan projekteista ja paikoista, joissa on tehty jotain oikeasti uutta – ja vieläpä hyvin.

Jaa artikkeli