Takaisin artikkeleihin

Eurooppa-päivä Oodissa 9.5.

3.5.2023

Tervetuloa viettämään Eurooppa-päivää 9.5. Helsingin keskustakirjasto Oodiin! Luvassa on laaja kattaus ajankohtaisia keskusteluita Suomesta ja Euroopasta, elokuvia, musiikkia sekä ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Ohjelma käynnistyy klo 09.00 ja jatkuu myöhään iltaan asti.

Eurooppa-päivää vietetään ympäri Suomea ja Eurooppaa, ja siitä on tullut EU:n yhtenäisyyttä kuvaava symboli yhdessä euron, tähtilipun ja Euroopan hymnin kanssa.

Päivä merkitsee rauhaa ja yhtenäisyyttä, tuo Euroopan unionia tutummaksi kansalaisille sekä pyrkii lähentämään heitä ympäri Eurooppaa. Eurooppa-päivänä saa liputtaa myös Euroopan unionin omalla lipulla.

Maijansalissa on puheohjelmaa ja musiikkiesityksiä koko päivän, EU@Oodin edustalla on standialue, jossa on tarjolla tietoa sekä materiaaleja EU-aiheista ja paljon muuta mukavaa!

Suomessa Eurooppa-päivän juhlan järjestävät Eurooppalainen Suomi, ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Eurooppanuoret ry, Euroopan investointipankki, Sitra, valtioneuvoston kanslia, työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Kuntaliitto sekä Oodi.

Lisätietoa ohjelmasta ja Eurooppa-päivästä

Jaa artikkeli