Takaisin artikkeleihin

Tule mukaan Tämä kirja muutti elämäni -kampanjaan!

12.2.2013

Virve Miettinen

Helmet-kirjasto ja Keskustakirjasto etsivät yhteistyökumppaneiksi kirjabloggareita. Lähde mukaan kirjan rakastajien Tämä kirja muutti elämäni -kampanjaan!

Kirjallisuusblogien määrän kasvu on ollut huimaa viime vuosina. Samalla niiden rooli osana suomalaista lukemiskulttuuria on vakiintunut. Kirjablogit muodostavat uuden ja tärkeän kirjallisuusmedian. Me kirjastossa arvostamme kirjabloggareiden työtä. Haluamme olla mukana houkuttelemassa uusia lukijoita kirjablogien pariin.

Sen vuoksi tarjoamme sinulle mahdollisuutta saada näkyvyyttä kirjaston verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien kautta. Tämä kirja muutti elämäni -kampanjassa teemme näkyväksi lukemisen vaikuttavuutta. Kirjallisuus on avain muistoihimme. Tietyt kirjat liittyvät merkityksellisiin hetkiin tai ihmisiin elämässämme. Nuo kirjat pystyvät vielä vuosien jälkeen tuomaan elävästi mieleemme muistoja ja tunnelmia. Suosikkikirjoillamme on yksi yhteinen piirre – ne välittävät voimakkaan elämyksen, tunteen. Ne sananmukaisesti liikuttavat meitä, joskus jopa fyysisesti. Me kirjastossa haluamme kertoa kirjoista, jotka ovat koskettaneet meitä. Me haluamme kosketuksen jatkuvan.

 

Kuulostaako juhlalliselta? Älä säikähdä. Juoni on yksinkertainen:

  • Ole yhteydessä! Kerro meille, lähdetkö mukaan kampanjaan (22.2. mennessä).
  • Kirjoita lyhyt, henkilökohtainen tarina, jossa kerrot, miksi jokin kirja muutti sinun elämäsi. Rohkeutta peliin ja omaa otetta! Tarina voi olla maksimissaan 600 merkkiä pitkä – mielellään lyhyempi.
  • Kun tarina on valmis, lähetä se meille (12.3. mennessä) – mukaan myös kirjablogisi linkki.
  • Ikuistetaan kirja & lukija kuvaan! Kuvaajamme kuvaa sinut ja kirjan yhteiseen otokseen maaliskuussa, kun järjestämme kampanjan kuvaukset.
  • Tavoitteena on, että kampanja saadaan pyörimään heti kevätkaudella 2013. Jaamme kuvaa ja tarinaa verkkosivustoillamme ja sosiaalisen median kanavissa. Mainostamme samalla myös kirjablogiasi.
  • Psst! Emme voi luvata, että kaikki pääsevät mukaan. Haluamme, että kokonaisuudesta tulee paitsi kiinnostava myös hallittava, joten valintaa on kenties tehtävä.

Suurin verkkosivustomme on Helmet.fi, jossa on n. 5 miljoonaa verkkokäyntiä vuosittain. Lisäksi on myös monia muita sivustoja (esim. www.keskustakirjasto.fi, www.hel.fi/kirjasto , kirjastojen omat verkkosivut) ja kaikki kirjaston sosiaalisen median kanavat.

Kirjat muuttuvat isommiksi, kun tiedämme miten ne ovat liikuttaneet muita.

Ole yhteydessä!

Rauha Maarno
päätoimittaja, Helmet.fi
rauha.maarno@hel.fi
09 310 85523
www.helmet.fi

Virve Miettinen
vuorovaikutussuunnittelija, keskustakirjasto
virve.miettinen@hel.fi
040 168 5748
www.keskustakirjasto.fi

 

Jaa artikkeli