Takaisin artikkeleihin

Tervetuloa takaisin Oodiin!

16.6.2021

Oodiin saa taas tulla viettämään aikaa! Olemme palvelleet teitä pitkään rajoitetusti, mutta nyt alkaa viimein hellittää. Olemme niin odottaneet teidän paluutanne! Tästä artikkelista löydät kootusti, mitkä palvelut Oodissa tällä hetkellä ovat käytössäsi.

Aula

Aulassa kaikki alkaa olla niin kuin ennen rajoituksia. Kumppanimme Helsinki-info ja EU ovat palanneet ja Ravintola Oodi tarjoilee ihania herkkujaan. Kino Reginakin palaa joukkoomme tiistaina 29.6. ja Oodiin muuttavat Nuorisopalvelut aloittelevat toimintaansa. Aulassa voit käyttää asiakastietokoneita, kopioida, skannata, palauttaa aineistoa ja ihailla Helsinki Biennaalin Helsinki Satellite Reef -teosta.

Toinen kerros

Toisessa kerroksessa on taas tilat ja laitteet käytössä! Voit asioida asiakastietokoneilla, kopioida, skannata ja työskennellä lukusalissa. Kokous- ja työskentelytilat sekä konsolipelitilat ovat auki. Uutuutena pelitilassa 1 on Playstation 5 -konsoli, minkä lisäksi kaikkiin huoneisiin on mahdollista lainata Nintendo Switchin Ring Fit Adventure -kuntoilupelipaketti. Muista myös retropelinurkka, joka on käytettävissä ilman varausta kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Kaupunkiverstaan laitteista käytössä on ompelukoneita, saumureita, 3D-printtereitä, mediatyöasemia, vinyylileikkuri ja suurkuvatulostin. Uutena laitteena testauksessa on A2-valokuvatulostin ja A3-skanneri, joka on käytettävissä päivittäin klo 16 saakka.  Valokuva- ja videostudio sekä studiot 5 ja 6 ovat myös auki. Musiikkistudioihin voi taas lainata soittimia. Konehuone ja äänitysstudio avataan myöhemmin.

Verstaan aukioloajat laajenevat porrastetusti kesän ajan. Maanantait pysyvät huoltopäivinä, jolloin verstaan palvelut avautuvat kello 16. Tällä hetkellä suosimme omatoimikäyttöä kaikissa Oodin palveluissa. Jokaisella laitteella on selkeät ja helpot käyttöohjeet, mutta henkilökunta auttaa tarvittaessa turvavälit huomioiden. Kaikki Oodin tilat ja palvelut varataan etukäteen Varaamosta. Lisää tietoa ja ajankohtaiset käyttösäännöt löytyvät Varaamon sivuilta.

Siirry Varaamoon

Kirjataivas

Oodin kolmannen kerroksen Kirjataivas on auki lähes normaalisti. Tervetuloa vaeltelemaan hyllyjen väliin, noutamaan varauksia, lukemaan lehtiä, pullakahville Kahvila Oodiin ja ihailemaan maisemia kansalaisparvekkeelta. Rajoitettujen palveluiden aikana kertyi paljon tavaraa hyllyyn, joten nyt on hyvä hetki tehdä mahtavia löytöjä! Lastenpäädyssä voi taas leikkiä ja hakea lomalukemista. Työskentelypöytien tuoleja on vähennetty, jotta työskentely onnistuu turvallisesti.

Monia varmasti ilahduttaa, että rajoitusten aikana kovasti kaivatut vessat ovat auki kaikissa kerroksissa.

Oodin aukioloajat

ma–pe 8–20
la–su 10–18

Lämpimästi tervetuloa takaisin!

Jaa artikkeli