Tillbaka till artiklar

Välkommen tillbaka till Ode!

18.6.2021

Ode är öppet för besök igen. Vi har betjänat er länge i begränsad omfattning, men nu börjar det äntligen lätta. Vi har sett fram emot att ni ska komma tillbaka! I den här artikeln hittar du samlad information om vilka tjänster du för närvarande kan använda i Ode.

Aulan

I aulan börjar allt vara som innan begränsningarna. Våra kompanjoner Helsingfors-info och EU har kommit tillbaka och Restaurang Ode serverar sina härliga delikatesser. Tisdagen den 29 juni är Kino Regina tillbaka hos oss och Ungdomstjänsterna flyttar till Ode och börjar sin verksamhet. I aulan kan du använda kunddatorerna, kopiera, skanna, lämna tillbaka material och beundra Helsingforsbiennalens verk Helsinki Satellite Reef.

Andra våningen

Lokalerna och apparaterna på andra våningen är i bruk igen! Du kan använda kunddatorerna, kopiera och skanna, samt arbeta i läsesalen. Mötes- och arbetslokalerna samt konsolspelutrymmena är öppna. En nyhet i spelrum 1 är Playstation 5-konsolen och dessutom finns det även möjlighet att låna ett Nintendo Switchin Ring Fit Adventure-motionsspelspaket till alla rum. Kom också ihåg retrospelhörnan, som kan användas utan reservation under bibliotekets öppettider.

Av stadsverkstadens utrustning kan man använda symaskiner, overlockmaskiner, 3D-skrivare, mediearbetsstationer, en vinylskärare och en storbildsskrivare. En ny apparat som testas är en A2-fotoskrivare och A3-skanner, som kan användas dagligen fram till klockan 16. Foto- och videostudion samt studio 5 och 6 är också öppna. Man kan låna instrument till musikstudiorna igen. Maskinrummet och inspelningsstudion öppnas senare.

Verkstadens öppettider utvidgas stegvis under sommaren. Måndagar fortsätter som servicedagar och då öppnar verkstadens tjänster klockan 16. För närvarande främjar vi självständig användning i alla Odes tjänster. Alla apparater har tydliga och enkla bruksanvisningar, men personalen hjälper vid behov, med beaktande av säkerhetsavstånd. Alla Odes lokaler och tjänster bokas på förhand i Varaamo. Mer information och aktuella användningsregler finns på Varaamos webbplats.

Gå till Varaamo

Bokhimlen

Bokhimlen på tredje våningen i Ode har öppet nästan som vanligt. Välkommen in och vandra bland hyllorna, hämta reservationer, läsa tidningar, njuta av kaffe och bulle på Odes kafé och beundra utsikten från medborgarbalkongen. Under de begränsade tjänsterna samlades de mycket saker i hyllorna, så nu är det ett ypperligt tillfälle att hitta fantastiska fynd! På barnavdelningen kan man leka och hämta läsning för sommarlovet. Antalet stolar vid arbetsborden har minskats, så att man kan arbeta på ett säkert sätt.

Många gläds säkert åt att toaletterna som saknades stort under begränsningarna nu är öppna på alla våningar.

Odes öppettider

må–fr 8–20
lö–sö 10–18

Varmt välkommen tillbaka!

Dela artikeln