Takaisin artikkeleihin

Taiteiden yö näkyy ja kuuluu Oodissa 15.8.

12.8.2019

Taiteiden yö näkyy ja kuuluu Oodissa monipuolisena ohjelmana. Muodonmuutos-maratonilla kuullaan Franz Kafkan klassikkoteos ääneen luettuna. Musiikkitarjonnasta vastaavat mustalaismusiikkia soittava Valkolaiset, kaukasialaisyhtye Kavkaz, Kuorojen kierrokseen osallistuvat kuorot sekä akustistista punkkia esittävä Kirkuvien raivohullujen puolue. Alakerran aulan Dance Croquis- ja Figureprints-tunneilla tanssi ja kuvataide yhdistyvät kiehtovalla tavalla. Helsinki-info tarjoaa Taiteiden yönä eri kielisiä opastuskierroksia sekä mahdollisuuden tutustua Oodin palveluihin. Bryggassa voi tutustua Helsinki <3 ilmasto -näyttelyyn.

Vauvojen taiteiden yö
15.30-18.45
Keskustakirjasto Oodi, Leikkipuisto Loru, 1. krs

Tervetuloa viettämään vauvojen taiteiden yötä Leikkipuisto Loruun Oodin ensimmäiseen kerrokseen!
Vauvan ekologinen jalanjälki -työpaja klo 15.30–17.00, Temppuileva vauvatuokio klo 18–18.45.

Muodonmuutos-maraton
17.00
Keskustakirjasto Oodi, Kirjataivas, 3. krs

Taiteilija Mika Johnsonin työryhmänsä kanssa luoma interaktiivinen tilainstallaatio VRwandlung Oodin Kuutiossa 6.-25.08.2019 inspiroi meitä järjestämään lukumaratonin Franz Kafkan pienoisromaanin Muodonmuutos ympärille.

Taiteiden yönä 15.8. järjestettävässä Muodonmuutos-maratonissa luetaan koko teos ääneen yleisölle. Lukijoina toimivat Keskustakirjasto Oodin työntekijät ja luettavana on Aarno Peromiehen klassinen suomennos.

Mustalaistanssia ja -musiikkia
18.00-19.00
Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, 1. krs

Mustalaismusiikkiyhtye Valkolaiset esiintyy yhdessä tanssi ryhmä Ay Romalen (tanssikoulu Hilpeät Helmat). Musiikilla ja tanssilla ilmaistaan elämän iloa, mutta myös haikeita ja dramaattisia tunnelmia. Tule mukaan tunnelmoimaan!

Meri-Sofia Lakos (laulu ja viulu), Liisa Repo (laulu), Turkka Wahlbäck (kontrabassobalalaikka), Rolf Storsjö (harmonikka), Juho Svenn (kitara). Tanssijat: Silja Koivisto, Marjo Kopra-Getov, Satu Lillak, Milla Laaksonen ja Anita Kurvinen (koreografia).

Kavkaz – kaukasialaista musiikkia
19.00-19.30
Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, 1. krs

Kavkaz on vuonna 2016 perustettu yhtye, joka esittää kansanmusiikkia Pohjois- ja Etelä-Kaukasiasta. Taiteiden yön ohjelmassa Oodissa kuullaan musiikkia Tsetsheniasta, Georgiasta ja muualta Kaukasiasta.

Liza Umarova (laulu), Meri-Sofia Lakos (laulu, kieli-, puhallin- ja rytmisoittimet), Christoffer von Bonsdorff (harmonikka), Rolf Storsjö (harmonikka)

Elokuvanäytös Tervetuloa, ikävä (1958)
17.00 (ja 17.8. 17.00)
Keskustakirjasto Oodi, Kino Regina 1. krs
Kieli: englanti, ruotsinkielinen tekstitys
Draama, animaatio
94 min
Liput: 7,50€, lue lisää kinoregina.fi

Ihanan elämän ranskalaissisaressa isä ja tytär täyttävät sisäistä tyhjyyttään irtosuhteilla ja juhlinnalla, kunnes moraalin rappiota kyseenalaistava muukalainen rikkoo lumouksen ja tytär ajautuu törmäyskurssille vapauttaan uhkaavan naisen kanssa. Truffaut’n ja Godardin huomion herättänyt rooli sinetöi Sebergin tähtikuvan piirteet.

Elokuvanäytös Maborosi (1995)
19.00 (ja 6.9. 20.45)
Keskustakirjasto Oodi, Kino Regina 1. krs
Kieli: japani, suomenkielinen tekstitys
Draama, mysteeri
110 min
Liput: 7,50 €, lue lisää kinoregina.fi

Hirokazu Kore-edan ensimmäinen pitkä fiktio kertoo onnellisesti naimisissa olevasta pienen lapsen äidistä, Yumikosta, joka eräänä päivänä saa kuulla miehensä jääneen junan alle. Uusi avioliitto ja muutto kalastajakylään tuovat jälleen onnen, mutta vierailu äidin luona nostaa pintaan muistoja aviomiehestä, jonka kuolema vaikutti tahalliselta.

Eri kieliset tutustumiskierrokset Oodin
17.00-19.00
Keskustakirjasto Oodi, Helsinki-info 1. krs

Tarjolla tutustumiskierroksia ja Oodin palveluiden esittelyä eri kielillä. Ilmoittaudu mukaan Helsinki-infon palvelupisteellä. Kierrokset: 17:00 arabia, 18:00 farsi, 18:00 ranska, 19:00 viro, 19:00 englanti.

Piirustuskilpailu koululaisille
17.00-21.00
Keskustakirjasto Oodi, EU@Oodi 1. krs

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja Euroopan komission Suomen-edustusto järjestävät koululaisille suunnatun piirustuskilpailun Taiteiden yön yhteydessä. Kilpailun aiheena on Euroopalle symboli: piirrä uusi lippu, vaakuna, logo tai maskotti.

Helsinki <3 ilmasto –näyttely
8.00-22.00
Keskustakirjasto Oodi, Brygga, 1. krs

Onko puhelimesi akku päässyt simahtamaan? Ei hätää, Bryggassa voit polkea virtaa puhelimeesi. Näyttelyssä voit tutustua tulevaisuuden Helsingin pikaratikka- ja baanaverkostoihin, antaa oman ilmastolupauksen sekä tutkia omia ruokavalintoja ruokakuutioiden avulla. Testaa samalla mikä Helsingin kaupunginosa olet! Osallisuustila Brygga on avoinna Oodin aukioloaikojen mukaisesti ja siihen voi tutustua omatoimisesti. Henkilökunta on paikalla arkisin kello 14–18.

Sarjakuvakeskus Croquis Oodissa
19.00-21.00
Keskustakirjasto Oodin, 1. krs aula

Tanssijoille: Tanssi, improvisoi ja inspiroi taiteilijoita (19:00-20:00). Inspiroidu taiteilijoiden työstä ja käytä heidän taidettaan tanssiteoksesi pohjana (20.00-21.00).
Taiteilijoille: Piirrä liikkuvia tanssijoita ja haasta itsesi. Tai nauti tanssijoiden esityksestä, jonka he luovat työsi pohjalta.

Dance croquis on yhteisöllinen piirustustunti, jolle kaikki iästä riippumatta ovat tervetulleita. Tuo omat välineesi ja käytä liikkuvia tanssijoita elävinä malleina. Saatavilla joitakin piirustustarvikkeita.

Figureprints-osuudessa Dance Croquis -tunnin aikana luodut teokset asetetaan jonoon aulan keskelle pääsisäänkäynniltä lainauspisteitä kohti yleisön nähtäville. Tanssijat (tai kuka tahansa) voivat käyttää teoksia liikkeen ”nuottikirjoituksena” liikkuessaan aulassa.

Kestävästi liikkeelle!
18.00-22.00
Keskustakirjasto Oodin edessä

Kestävästi liikkeelle! -projekti herättää ihmisiä ajattelemaan kestävää kehitystä liikunnan avulla ja sitouttaa heitä Agenda 2030-tavoitteisiin. Mikä on sinun korjausliikkeesi? Kuljetatko ostokset lähikaupasta omin jaloin? Aloitatko muovin kierrätyksen? Ostatko eettisiä vaatteita? Tai poimitko roskan lenkkipolulta? Keinoja on lukemattomia, kun vain päätät ottaa ne käyttöön!
Haastamme sinut toimimaan kestävän hyvinvoinnin puolesta – itsesi sekä maapallon hyväksi! Tästä liikkeestä hyötyvät kaikki – sinä, läheisesi sekä muu maailma. Erilaisten liikuntaharjoitteiden kautta tuodaan kestävän kehityksen teemoja esiin sekä luodaan keskustelua niiden ympärille.

Kuorojen kierros X Oodi
20.00-22.00
Keskustakirjasto Oodi, 3. krs

Suomen äänekkäin kapakkakierros Taiteiden yönä! Senaatintorin Kuorojen kierroksen suurkuorokonsertin jälkeen kuorot jalkautuvat Art goes Kapakka -ravintoloihin – ja Oodiin. Tarkistathan päivitetyn aikataulun, ravintolat ja kierroksen muut tiedot osoitteesta ww.artgoeskapakka.fi.

Akustista punkkia Oodin edustalla
19.00-21.30
Keskustakirjasto Oodin edessä

Kirkuvien Raivohullujen Puolue esittää akustisesti omia ja lainattuja lyhyitä punk-viisujaan, jotka pitävät sisällään maailman parantamista, vallanpitäjille kiukuttelua ja sen pohtimista, montako ja millaisia polkupyöriä meidän pihalla on (kaksi, vihreitä). Tervetuloa, tanssiparketilla sekahaku koko illan.

Tervetuloa Oodiin Taiteiden yönä.

PS. Kaikki tapahtumat elokuvanäytöksiä lukuun ottamatta ovat maksuttomia.

Jaa artikkeli