Takaisin artikkeleihin

Suomen suurin verkkokiipeilyteline ja Oodin ulkoleikkipaikka avataan maanantaina 8.7.

3.7.2019

Marita Penttilä

Suomen tiettävästi suurimman verkkokiipeilytelineen ja leikkipuisto Lorun uuden ulkoleikkipaikan avajaisia vietetään maanantaina 8. heinäkuuta kello 10-11 Makasiinipuistossa. Samalla juhlitaan Makasiinipuiston valmistumista ja stadin ainutlaatuisia leikkipuistoja. Tapahtuma on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden avausjuhlaa.

Leikkiteline avataan juhlallisesti käyttöön leikkaamalla siihen kiedottu punainen satiininauharusetti auki. Juhlayleisön toivotaan osallistuvan avaukseen purkamalla telineeseen kiedottu satiininauha irti telineestä. Avauksen jälkeen leikkipuisto Lorun työntekijät järjestävät telineen vieressä leikki- ja laulutuokion, jossa musisoidaan eurooppalaisissa tunnelmissa.

Avajaistilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on suunniteltu erityisesti perheen pienimpiä ajatellen.

Innoittajana Oodin muotokieli

Kahden ja puolen metrin korkeuteen kohoavassa C-kirjaimen muotoisessa leikkitelineessä on suuren kiipeilyverkon lisäksi muiden muassa linnunpesäistuimia. Musiikkitalon puolella on mahdollisuus myös musisointiin, sillä leikkitelineessä voi koputella ja taputella erilaisia putkisoittimia. Telineen viereinen pelikenttä on suunniteltu sopimaan monipuolisesti erilaisille pallo- ja seurapeleille.

Teräsputkirunkoisen leikkitelineen on suunnitellut maisema-arkkitehti Yrjö Ala-Heikkilä. Koko ei hänen mukaansa ollut suunnittelun itsetarkoituksellinen lähtökohta.

– Tavoittelimme veistosmaista kokonaisuutta, joka sointuu keskustakirjasto Oodin ja sen ympäristön muotokieleen sekä mittakaavaan, Ala-Heikkilä kertoo.

Monipuolinen kaupunkitila soveltuu myös yleisötapahtumille

Makasiinipuistoon suunniteltu taideteos Massa palvelee sekin oleskelu-, leikki-, tai vaikkapa skeittauspaikkana. Taiteilija Akseli Leinosen suunnittelema punatiilinen teos on muisto paikalla aiemmin sijainneista VR:n varastomakasiineista, jotka tuhoutuivat tulipalossa vuonna 2006. Puistoon on myös varattu alue mahdollisesti myöhemmin rakennettavalle paviljongille.

Makasiinipuiston – Kansalaistorin alue ja ympäristö on tarkoitettu monipuoliseksi kaupunkitilaksi. Alue muodostaa Helsingin keskuspuiston alkupisteen ja tarjoaa paikan muun muassa yleisötapahtumille. Aluetta on rakennettu keväästä 2018 lähtien, jolloin tehtiin myös vesihuoltolinjojen saneerauksia. Rakennustyöt ovat haitanneet alueella kulkemista, mutta töiden päätyttyä liikkuminen helpottuu oleellisesti.

Jaa artikkeli