Takaisin artikkeleihin

Mitä oodilaiset puuhaavat kun kirjasto on kiinni?

18.3.2020

Siina Tiuraniemi

Tuskin kenelläkään on jäänyt huomaamatta, että elämme poikkeuksellisia aikoja koronaviruspandemian myötä. Kaikki kirjastot sulkivat ovensa 18.3. alkaen, niin myös Oodi.

Kirjastolaisten työt eivät kuitenkaan lopu. Kerron täällä sulkuajan mittaan, mitä me oodilaiset puuhaamme kirjaston kulisseissa.

Oodi avattiin joulukuussa 2018 monin tavoin keskeneräisenä. Ihanien ihmisten rynnistettyä sankoin joukoin kirjastoon työntekijöiden perehtyminen ja monet palvelut jäivät kesken, kun keskitimme kaikki voimamme asiakaspalveluun. Nyt meillä on hetki aikaa kouluttautua verstaslaitteisiin, ja kun kirjastot aukeavat, saatte entistä parempaa palvelua.

Robottien kehitystyö jatkuu, vaikka Oodi on kiinni. Kuormaa Kirjataivaaseen kuljettava robotti Patu saa lepäillä nyt hetken, kun kirjojen kierto on tauolla, mutta nyt on hyvä hetki testata sosiaalista robottiamme Veeraa kirjastotiloissa.

Kolmannen kerroksen Kirjataivaassa keskitymme aineiston järjestämiseen, kadonneen aineiston paikantamiseen ja muuhun kokoelmatyöhön, että kaikki on upeassa ojennuksessa kun ovet taas avataan.

Esimerkiksi näistä asioista ajattelin turinoida seuraavina viikkoina.

Suunnittelemme myös erilaisia tapoja tuoda kirjasto ja aineistot ihmisten koteihin muilla tavoilla, nyt kun asiakkaat eivät pääse meidän luoksemme. Nämä bloggaukset ovat osa tätä, kaupunginkirjasto suunnittelee paraikaa myös striimausta ja muita sisällöntuotannon tapoja, joilla voimme tuottaa ihmisille iloa. Pysytäänhän yhdessä, vaikka ollaan erillämme.

Jaa artikkeli