Takaisin artikkeleihin

Koronatodistusten tulostuspisteet Helsingissä

14.1.2022

HUOM! Perjantaista 1.7.2022 alkaen tulostustoiminta siirtyy Oodista rokotuspisteille Jätkäsaareen ja Malmille.

Oodin ensimmäisessä kerroksessa toiminut Sosiaali- ja terveystoimen koronatodistuksen tulostuspiste poistuu. Piste palvelee viimeisen kerran torstaina 30.kesäkuuta. Omatoiminen rokotustodistusten tulostaminen Omakannasta on edelleen mahdollista kaikissa lähikirjastoissa.

Jätkäsaaren ja Malmin rokotepisteiden yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen sivuilta.

Koronatodistuksen voi käydä tulostamassa lähikirjastossa

Jos asiakkaalla on verkkopankkitunnukset ja tiedot ovat Omakannassa oikein, hän voi käydä tulostamassa paperisen koronatodistuksen omatoimisesti missä tahansa Helsingin kirjastoista. Tarvittaessa kirjaston henkilökunta auttaa tulostamisessa.

Koronatodistus osoitteesta omakanta.fi

Koronatodistus löytyy Omakanta-palvelusta osoitteesta omakanta.fi. Omakantaan pääsee kirjautumaan pankkitunnuksilla (suomi.fi-tunnistus). Tiedot siirtyvät esimerkiksi rokotuksen jälkeen Omakanta-palveluun viiveellä, tämä voi viedä joitain päiviä.

Sähköinen todistus omassa puhelimessa on riittävä kaikissa niissä palveluissa, esimerkiksi ravintoloissa ja liikuntapaikoissa, joissa koronapassia kysytään.

Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksista, todistus koronatestituloksesta, todistus sairastetusta covid19-taudista.

Ohjeet koronatodistuksen lataamiseen (Omakanta)

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy

Jaa artikkeli