Takaisin artikkeleihin

Kirjasto etsii ideahippuja

14.3.2014

Helsingin kaupunginkirjasto haastaa sekä kaupunkilaiset että kirjaston työntekijät Ideahippu-ideakilpailuun. Haussa ovat ideat ja visiot, joiden pohjalta kirjaston palveluita ja tuotteita kehitetään paremmin asiakkaiden toiveita vastaaviksi. Ehdotusten toteutukseen on varattu 10 000 euroa.

Kilpailu käynnistyy 1.4.2014 ja on avoin kaikille. Idea tai ehdotus voi liittyä uuteen toimintamalliin, palveluun, tuotteeseen tai vaikka sosiaaliseen innovaatioon. Sen ei tarvitse olla loppuun asti hiottu, vaan se voi olla vasta itu tai raakile.

– Ideahippu on yksi kirjaston tavoista kuunnella asiakkaita ja omia työntekijöitä, kertoo tietohallintopäällikkö Jussi Vehviläinen.  – Tavoitteena on, että kisa laajentaa käsityksiämme siitä, mitä kaikkea virastot ja kaupunkilaiset voivat saada aikaan yhdistämällä voimiaan, hän jatkaa.

Kisassa on kolme vaihetta: ideoiden itsenäinen tuottaminen, yhteiskehittely ja voittajan valinta. Valinnan tekee jury, johon kuuluu asiantuntijoita kaupungin eri sektoreilta, kuntapäättäjiä, tuotekehittäjiä ja kirjastoammattilaisia.

Kilpailuluokat ovat
– I Kirjastot yhteisöjen olkkareina ja kaupunginosien paalupaikkoina
– II Avoin kirjasto toimii osana kaupunkia ja yhdessä kumppanien kanssa
– III Maahanmuuttajat aktiivisina kaupunkilaisina.

Palkitsemiskriteereitä ovat toteutuskelpoisuus, strategianmukaisuus (Helsingin kaupunki ja Helsingin kaupunginkirjasto), asiakaslähtöisyys ja monistettavuus. Ideoiden toteutukseen on varattu 10 000 euroa. Toteuttaja on Helsingin kaupunginkirjasto tai sen valitsema taho.

Parhaat 15 kutsutaan Ideaklubille

Kilpailuaika on 1.4.-9.5.2014. Lisätietoa osallistumisesta löytyy sivulta www.helmet.fi/idea.

Kaikista ideoista annetaan palautetta.

Parhaan 15 ehdotuksen tekijät kutsutaan 6.6.2014 klo 13-15 Lasipalatsin Kaupunkiverstaalle  Ideaklubille. Ideaklubi on myös yleisölle avoin tilaisuus, jossa tiimit esittelevät työnsä jurylle ja yleisölle. Esittelyn jälkeen jury valitsee toteutettavat kolme projektia.

Bonuksena Kaupunkiverstas illaksi omaan käyttöön

Oman idean toteutumisen ja innoittavan yhdessäolon lisäksi parhaan idean keksijä palkitaan mahdollisuudella saada yhdeksi illaksi käyttöönsä Lasipalatsissa sijaitseva Kaupunkiverstas.

Verstaalta löytyy välineitä monenlaiseen tekemiseen, mm. 3D – tulostimia, tarrojen ja painatusten tekoon sopiva vinyylileikkuri, grafiikkatyöpiste, ompelukone ja saumuri sekä paljon muuta mukavaa.

Jaa artikkeli