Takaisin artikkeleihin

Kino Regina esittää kuukauden elokuvina kutkuttavia uutuuksia, joita ei muualla näe

8.5.2019

Kino Reginan ohjelmiston perustan rakentavat arkistoelokuvat, mutta teatterissa nähdään myös uutuuselokuvien parhaimmistoa. Kuukauden elokuva -sarjassa esitetään joka kuukausi tuoreita laatuelokuvia, jotka eivät ole tulleet Suomessa laajempaan levitykseen ja joita ei Helsingin muissa teattereissa näe. Kuukauden elokuvista on aina vähintään neljä näytöstä, ja ne on tekstitetty suomeksi.

Toukokuun Kuukauden elokuvana esitetään Venetsian elokuvajuhlilla palkittu The Man Who Surprised Everyone (2018). Natasha Merkulovan ja Aleksey Chupovin ohjaama venäläiselokuva on teos, jollaisia itänaapurista valkokankaillemme tulee harvoin. Sen tarina kertoo siperialaisesta metsänvartijasta Jegorista, joka saa kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää. Kun muut keinot eivät tepsi, Jegor päättää kokeilla samaa keinoa kuin myyttinen Zhamba, joka tarinan mukaan huijasi Kuolemaa naamioitumalla naaraspuoliseksi ankaksi. Jegor aloittaa elämänsä naisena, mutta kyläyhteisöltä ei heru ymmärrystä Jegorin uudelle trans-identiteetille. Karun realistista maaseutukuvausta ja mytologiaa yhdistävä teos on vahva gender-poliittinen kannanotto trans-kysymyksiin, jotka elokuva tarjoaa pohdittavaksi tuputtamatta tai selittelemättä.

Kesäkuussa Kuukauden elokuva -esityspaikalla nähdään puolalaisen Jagoda Szelcin kiitelty esikoiselokuva Tower. A Bright Day (2017), joka on tunnelmaltaan erikoinen ja pahaenteinen perhe- ja mysteeritarina. Metafyysistä kauhua henkivä elokuva lisää outoon kertomukseen kunnianhimoisesti kierroksia moderneilla kerrontatekniikoilla.

The Man Who Surprised Everyone -näytökset Kino Reginassa:
pe 10.5. klo 21.15
to 16.5. klo 19
pe 24.5. klo 21.15
ti 28.5. klo 19

Tower. A Bright Day -näytökset Kino Reginassa:
la 1.6. klo 19.30
pe 7.6. klo 19.15
ke 12.6. klo 19
to 27.6. klo 18

Lippuja voi ostaa Kino Reginan lipputiskiltä, joka avautuu puoli tuntia ennen illan ensimmäistä näytöstä, tai verkosta osoitteesta kinoregina.fi. Kino Regina sijaitsee keskustakirjasto Oodin ensimmäisessä kerroksessa.

Jaa artikkeli