Takaisin artikkeleihin

Keskustakirjaston jurttasauna lämpiää Töölönlahdella 12.-14.6.

23.5.2012

Töölönlahdelle nousevaan keskustakirjastoon on ehdotettu rakennettavaksi myös julkinen sauna. Sitä, miltä löylyt maistuvat Töölönlahden rannalla, pääset testaamaan Keskustakirjaston jurttasaunassa. Se nousee Helsinki-päivänä  kesäkahvila Tyynin viereen. Sauna on avoinna joka päivä 12.-14.6.2012 klo 15-20. Lauteilta aukeaa hieno näkymä Linnunlaulun suuntaan. Löylyjen lomassa voi pulahtaa uimaan ja fiilistellä ainutlaatuista tunnelmaa. Saunojille on tarjolla herkkuja ja juomaa Tyynin terassilla tai lukucocktaileja suoraan Hard Book Cafen – leikkimielisen kirjabaarin –  drinkkilistalta. Aivan veden äärellä sijaitseva jurtta antaa hyvät mahdollisuudet kokeilla onko saunasta kaupunkikulttuurin sykkiväksi sydämeksi.

Saunaan on helppo tulla

Jurttasaunaan mahtuu kerrallaan noin 15-20 saunojaa. Naisten ja miesten saunomisvuorot alkavat tasatunnein (päivän ensimmäinen vuoro klo 15 alkaen on aina naisten). Sauna sijaitsee ravintola Töölönrannan edessä ja kahvila Tyynin vieressä. Tärkeintä on, että mukana on avoin mieli, saunakamppeet, uima-asu ja pyyhe. Saunaan on vapaa pääsy.

Sauna on osa kaupunkikulttuuria

Kukapa olisi uskaltanut 20 vuotta sitten ehdottaa samaa kuin osa valtuutetuista: että uudesta keskustakirjastosta voisi löytyä myös julkinen sauna? Nyt ideaa testataan käytännössä Töölönlahden maisemissa, jonne myös tulevan keskustakirjaston on suunniteltu rakentuvan vuonna 2017. Kuten kirjasto, sauna on rentoutumisen tyyssija, uusiutumisen ja hyvinvoinnin lähde.

 

Hard Book Cafe tarjoaa: väkevä dekkari vai puolikuiva klassikko?

Hard Book Cafe, leikkimielinen kirjabaari, tuo helpotuksen saunan löylyttämille lukujanoisille. Hard Book Cafen tarjoilijat avaavat baarikaappinsa ja tarjoilevat kirjacocktaileja kaikille virkistystä kaipaaville. Tule nauttimaan lukudrinkkikattauksesta, säävarauksella. Vakivalikoiman lisäksi voit pyytää tarjoilijoilta suosituksia omaan fiilikseen sopivimmista lukunautinnoista. Kiehtovimmat, kieroutuneimmat ja kiihdyttävimmät teokset voi nauttia paikan päällä tai lainata kotiin.

Osallistu ja vaikuta keskustakirjaston suunnitteluun

Mukana on myös keskustakirjaston Unelmien puu, johon voit ripustaa ideasi tulevaisuuden kirjastosta. Tule mukaan – haluamme, että kaikkien mielipiteet näkyvät suunnittelussa. Toivotko, että kirjasto olisi kaupunkikulttuurin korttelitalo ja urbaanin yhdessä tekemisen alusta?  Haaveiletko, että voisit tulevassa kirjastossa tuoda oman luovuutesi muiden nautittavaksi? Oletko sitä mieltä, että kirjaston olisi hyvä olla arjen suvantopaikka? Vai jotain ihan muuta? Mitä? Rustaa oma toiveesi unelmien puuhun ja jaa se muiden kanssa. Me puolestaan lupaamme testata, kehittää ja pilotoida toiveiden puuhun puhjenneita unelmia, jotta ne voitaisiin tehdä todeksi uudessa keskustakirjastossa.

Kesäillan saundeja ja rytmejä

Jurtassa musisoivat ja keikkailevat musakokoonpanot Taikatuu ja NokNok. Katja Lampelan rohkeita sanoituksia kuullaan keskiviikkona 13.6. klo 18, kun Taikatuu esiintyy. Helsinkiläisen folk-pop-yhtyeen musiikissa kuulee vaikutteita ja rytmejä ympäri maailman. Akustista rokkia triphop- ja lattarivaikuttein tarjoaa puolestaan NokNok torstaina 14.6. klo 18. Toivotaan, että sävelet kutsuvat auringon esiin. Molempien bändien musasetti soi reilu puoli tuntia. Tervetuloa!

 

Saunavuorot joka päivä:

15:00 Naiset
16:00 Miehet
17:00 Naiset
18:00 Miehet
19:00 Naiset

Jurtan keikkakalenteri:

Ke 13.6. klo 18 Taikatuu
To 14.6. klo 18 NokNok

Keskustakirjaston jurttasauna on osa Helsinki-viikon ohjelmaa.

 

Jaa artikkeli