Takaisin artikkeleihin

E-kirjastohankkeen keskustelutilaisuus 21.9.

30.8.2022

Yleisölle avoin Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus järjestetään Helsingissä, keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona 21.9. klo 13–16. Mukana on laaja joukko alan toimijoita kirjailijoista kustantajiin ja kirjastolaisiin.

Digitalisaatio on täällä, halusimme tai emme. Kirja-ala ja kirjastot tekevät jatkuvaa kehitystyötä sen eteen, että niiden toimintaedellytykset säilyvät ja asiakkaat löytävät kirjojen ja palvelujen äärelle. Koko Suomen yhteistä e-kirjastoa rakentava e-kirjastohanke kutsuu kirja-alan ja kirjaston edustajia keskustelemaan kirjan ja kirjaston tulevaisuudesta digitalisoituneessa yhteiskunnassamme.

Tilaisuus rakentuu kahden teeman ympärille. Johns Hopkinsin yliopiston vieraileva tutkija Tommi Laitio alustaa kirjaston tulevaisuus -aiheisen keskustelun ja Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari kirja-alan digitalisaatiota pohtivan keskustelun.

Tommi Laition alustuksen jälkeen kirjailija Paula Havaste, Pirkanmaan ja Keski-Suomen kehittämiskirjastoalueen koordinaattori Jarkko Rikkilä, Sanaston viestintäsuunnittelija Amanda Stavén, kansanedustaja Anu Vehviläinen​ sekä lukutaidon lapiomies Aleksis Salusjärvi keskustelevat siitä, mihin kirjastoa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa? Entä onko mahdollista löytää toimiva tasapaino yksityisten ja kaupallisten kirja-alan toimijoiden välille? Onko digitaalisia sisältöjä ylipäänsä oltava tarjolla myös maksutta?

Janne Viskarin alustuksen jälkeen kirja-alan digitalisaatiosta keskustelevat kirjailija JP Koskinen, kustantaja Mikko Aarne Kustannusyhtiö Kosmoksesta, Storytelin kustannuspäällikkö Aleksi Pöyry sekä WSOY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen. He pohtivat mm. sitä, miten digitalisaation kanssa pitäisi kirja-alalla elää? Miten rahat jaetaan nyt ja tulevaisuudessa? Voiko kirjoittamisella jatkossa elää ja mistä tuotot ylipäänsä tulevat?

Keskustelutilaisuuden juontajana on Ronja Salmi ja avaussanat lausuu Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimialajohtaja Laura Aalto. Keskustelun vetää yhteen Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä keskustelijoille ja alustajille. Myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tilaisuuteen.

Kirjastokaista lähettää keskustelutilaisuuden suorana. Lähetystä voi seurata Kirjastokaistan sivuilla. Myöhemmin sivuille tulee myös tallenne tilaisuudesta.

Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuuden järjestää e-kirjastohanke. E-kirjastohankkeessa rakennettava kuntien yhteinen e-kirjasto antaa kaikille suomalaisille tasa-arvoisen mahdollisuuden käyttää kirjastojen digitaalisia sisältöjä.

Tilaisuuden tarkempi aikataulu on katsottavissa tämän linkin takaa.

Seuraa lähetystä Kirjastokaistan sivuilta

Tutustu tapahtuman tarkkaan ohjelmaan

Lue lisää e-kirjastohankkeesta

Jaa artikkeli