Takaisin artikkeleihin

Unel-moi! keskustakirjasto todeksi –viikonloppu Paviljongissa 16.-17.6.

26.5.2012

Keskustakirjasto on kaupunkilaisten oma talo, joka valmistuu Töölönlahdelle vuonna 2017.  Millaista kaupunkitilaa ja –kulttuuria toivot syntyvän Helsingin ytimeen?  Tule mukaan vaikuttamaan! Jätä jälkesi, uneksi unelmasi ja sano sanasi keskustakirjastosta erilaisissa taiteen alojen ammattilaisten vetämissä työpajoissa. Inspiraatiota ei kannata kirjastoviikonloppuna jäädä odottelemaan, vaan käydä vuorovaikutukseen ihmisten, datan, tekstin, kuvan, sanan, liikekielen kanssa ja tuoda oma luovuutensa esiin nautittavaksi – aivan kuten tulevaisuuden keskustakirjastossa, jossa asiakkaan rooli laajenee passiivisesta vastaanottajasta aktiiviseksi toimijaksi.

Haluamme antaa hyville unelmille ja ideoille toteutumismahdollisuuden tuomalla opastajan, naapurin, päättäjän, harrastajan ja kaverin yhteiseen tilaan. Paviljongin pop-up-kirjasto on avoinna la-su klo 11-18. Tule kertomaan oma unelmasi – siitä saattaa tulla totta.

Lauantai 16.6.

11-14 Sarjakuva-työpaja

Vetäjänä sarjakuvataiteilija Joonas Lehtimäki

Olet ensimmäistä kertaa käymässä upouudessa keskustakirjastossa. Mitä näet? Mitä kirjastossa tapahtuu? Käveleekö vastaasi Charlie Chaplin hattuaan nostaen vai Jukolan Jussi paljain päin? Millaisia löytöjä teet? Tule sarjakuvittamaan unelmiesi keskustakirjasto. Keskustakirjasto tarjoaa värit ja materiaalit, mutta voit myös tuoda omat lempivärisi ja työskentelyvälineesi mukanasi. Ilmoittaudu mukaan, ks. alla!

14-16 Kuvitus-työpaja

Vetäjänä kirjailija ja kuvittaja Markus Majaluoma

Suunnittele keskustakirjastolle oma maskotti! Etsinnässä on uuden kirjaston fiilistä ilmentävä hahmo, joka villitsee ja ilahduttaa kaupunkilaisia. Voit myös halutessasi kertoa maskotin tarinan – millainen sija kirjastolla on sen elämässä? Lisäksi voit työpajassa kuvittaa unelmasi kirjastosta – tai jonkun muun jo kertoman unelman. Saat käyttöösi kaikki kaupunkilaisten tähän mennessä kertomat unelmat. Viiva on tässä työpajassa tärkeä – itsessä asuva intuitio. Piirtää ei kuitenkaan tarvitse osata entuudestaan, vaan antaa kynän viedä. Keskustakirjasto tarjoaa värit ja materiaalit, mutta voit myös tuoda omat lempivärisi ja työskentelyvälineesi mukanasi. Ilmoittaudu mukaan, ks. alla!

16-18 Lehtirunous-työpaja

Vetäjinä lehtirunoaktiivi Mari Koistinen ja HS.fi:n tuottaja Maija Aalto

Lehtirunoja tehdäksesi tarvitset vain tussin ja luovuutta, kuinka vapauttavaa! Työpajassa tutustutaan lehtirunouden menetelmään, jaetaan teksteihin liittyviä tarinoita sekä ideoidaan niiden pohjalta, kuinka lehtirunouden keinoin voisi lähestyä uutta keskustakir­jastoa. Mitä kaikkea kertovatkaan meille tekstin palasista syntyvät lehtirunot? Täällä et ole sanojen kanssa yksin. Keskustakirjasto tarjoaa välineet ja materiaalit. Ilmoittaudu mukaan, ks. alla!

18-21 Tanssit ja DJ Kirjastotäti

Kirjasto kutsuu ystäviään 16.6. lauantai-illan tansseihin, alk. klo 18. Kukkamekko päälle ja menoksi! Paviljongin iltahämyssä soivat nostalgiset saundit tuoreesti tulkittuina. Luvassa valsseja, tangoja, humppaa, jenkkaa, polkkaa, jazzia, swingiä, discoa ja foxtrottia… Minkä kirjaston kokoelmiin kuuluvan biisin sinä haluaisit kuulla? Äänestä omaa suosikkiasi keskustakirjaston facebook -sivuilla viikkoa ennen tapahtumaa.

Sunnuntai 17.6.

11-13 Unelmien liikekuva-työpaja

Vetäjinä valokuvaaja Nico Bäckström ja koreografi Hanna Brotherus

Haave voi toteutua. Unelma voi muuttua todeksi. Haluatko napata ajatuksestasi kuvan? Haluatko jakaa ohikiitävän hetken? Millaisessa valossa, millaisessa kuvassa sinun kirjastosi tanssii? Työpajassa tutkitaan, kuinka liikkeen ja valokuvien kautta voisi lähestyä unelmia ja unelmaa kirjastosta. Keskustakirjasto tarjoaa välineet ja materiaalit. Ilmoittaudu mukaan, ks. alla!

13-17 Elokuva-työpaja Kaija Juurikkalan MyFilm-menetelmällä

Vetäjänä yhteisöpedagogi Helinä Juurinen

Haaveile keskustakirjastoa villisti MyFilm-työpajassa! MyFilm-työpajassa pääset kokemaan pienen elokuvan syntymän ideoinnista ensi-iltaan muutaman tunnin aikana. Aloitamme luovalla tarinanmetsästyksellä, kuvaamme tarinat ja vietämme ensi-iltaa. Tervetuloa löytämään keskustakirjaston fiilis ja fiktio! Keskustakirjasto tarjoaa välineet ja materiaalit. Ilmoittaudu mukaan, ks. alla!

16-18 Sana ja liike -työpaja

Vetäjänä tanssitaiteilija ja koreografi Hanna Brotherus

Mitä unta näit? Mikä sana pyörii kielelläsi? Mihin suuntaan jalkasi vie? Mistä unelmoit? Millainen olisi sinun unelmiesi kirjasto? Sana ja liike työpajaan olet tervetullut hengittämään, hengästymään, hengähtämään – joustavissa vaatteissa, joustavalla mielellä, aikuisena tai lapsena. – ihan kuten kirjastoonkin. Työpajassa laajennetaan liikkeen rajoja ja mietitään sen kautta, mitä kaikkea voisi olla uuden ajan kirjasto. Keskustakirjasto tarjoaa välineet ja materiaalit. Ilmoittaudu mukaan, ks. alla!

Ilmoittaudu ja varmista paikkasi – tai tule uteliaasti paikan päälle!

Työpajat ovat avoimia kaikille, eikä aikaisempaa kokemusta, tietoja tai taitoja tarvita. Työpajoihin on vapaa pääsy. Jokaiseen työpajaan otetaan 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu mukaan osoitteeseen virve.miettinen@hel.fi . Kirjoita ilmoittautumisviestiin nimesi, yhteystietosi (puhelinnumero ja sähköpostiosoite) sekä sen työpajan nimi, johon haluat osallistua. Voit myös tulla suoraan Paviljonkiin työpajan alkamisajankohtana katsomaan, vieläkö paikkoja olisi jäljellä. Pyrimme siihen, että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus osallistua. Tekemäsi luovat tuotokset saat mukaan kotiisi työpajan jälkeen. Keskustakirjasto varaa oikeuden kaikkien luovien tuotosten käyttöön omassa viestinnässään.

 

Tarjolla myös kattaus muita elämyksiä

Unelmien puu saa vaatteet

Kirjastoviikonloppuna virkataan neulegraffiti keskustakirjaston unelmien puulle Molla Millsin ja Palonin johdolla. Paikalla ovat ammattitaitoiset ohjaajat, käytössäsi lankaa ja virkkuukoukkuja. Unelmien puuhun voit ripustaa toiveesi uudesta keskustakirjastosta. Unelmien puu suhisee ja on esillä Ruttopuiston suuressa neulegraffitipäivässä, Knit’n’Tag-tapahtumassa 25.8.

Lisäksi:

  • Etsi inspiraatiota unelmointiin! Tutustu Miina Savolaisen Maailman ihanin kirjasto -yhteisölliseen valokuvakollaasiin
  • Paikalla lasten laulutuoli la-su klo 14-17, jossa voit äänittää oman demosi
  • Paikalla musiikkivalmentaja la-su klo 13-16, joka sparraa sinut bläkkiksen/ jazzin/ taidemusiikin etc. saloihin
  • Tutustu uuteen mobiilikirjastokorttiin

 

Paviljonki sijaitsee osoitteessa Ullanlinnankatu 2-4. 

 

Jaa artikkeli