Takaisin artikkeleihin

Tervetuloa Oodiin!

31.12.2021

Tervetuloa Oodiin lainamaan lukemista, opiskelemaan ja työskentelemään! Oodin palvelut ovat käytössä lähes normaalisti muutamia pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Suosittelemme vahvasti käyttämään maskia!

Tästä artikkelista löydät ajankohtaista tietoa Oodin palveluista ja rajoituksista. Rajoitukset on asetettu toistaiseksi 31.1.2022 asti.

Tapahtumat

Tapahtumatoiminta on toistaiseksi tauolla. Näillä näkymin normaali toiminta alkaa 1.2. alkaen, mutta seuraamme AVI:n ohjeistusta ja tiedotamme muutoksista.

Aula

Aulassa on pieniä muutoksia normaalitilanteeseen. Kumppanimme Helsinki-info ja Kino Regina eivät vielä toistaiseksi palvele. Ravintola Oodi tarjoilee ihania herkkujaan aamusta iltaan, kuten normaalisti. Varauduthan näyttämään koronapassia. Samoin Nuorisopalvelut ovat tavalliseen tapaan auki ensimmäisen kerroksen parvella.

Koronapassin eli EU:n koronatodistuksen voi tulostaa aulassa maksutta. Voit kirjautua kirjaston tietokoneilla Omakantaan ja tulostaa passin itse. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, niin saat silti meillä todistuksen, sillä Helsingin sosiaali- ja terveystoimen työntekijät tulostavat passeja arkisin klo 8-16 välillä. Muista ottaa mukaasi Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus!

Lisätietoa koronatodistuksesta

Lisäksi aulassa voit edelleen käyttää normaalisti tietokoneita, kopioida, skannata, palauttaa aineistoa ja ihailla projisiopinnoilla olevaa digitaalista taidetta.

Toinen kerros

Ainoa tällä hetkellä suljettu palvelu toisessa kerroksessa on Konehuone, jossa sijaitsevat laserleikkuri, uv-tulostin ja kaiverruskone. Muuten toisessa kerroksessa ovat tilat ja laitteet käytössä lähes normaalisti.

Voit asioida asiakastietokoneilla, kopioida, skannata ja työskennellä lukusalissa. Kaikki työtilat ja ryhmätilat sekä konsolipelitilat ovat normaalisti käytössäsi. Samoin kaikki musiikkistudiot, valokuvastudio ja digitointistudio ovat auki. Muista myös retropelinurkka, joka on käytettävissä ilman varausta kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Kaupunkiverstaan laitteista käytössä on ompelukoneita, saumureita, 3D-printtereitä, mediatyöasemia, vinyylileikkuri, suurkuvatulostin sekä A2-valokuvatulostin ja A3-skanneri.

Jokaisella laitteella on selkeät ja helpot käyttöohjeet, mutta henkilökunta auttaa tarvittaessa terveysturvallisuus huomioiden. Kaikki Oodin tilat ja palvelut varataan etukäteen Varaamosta. Lisää tietoa ja ajankohtaiset käyttösäännöt löytyvät Varaamon sivuilta.

Siirry Varaamoon

Kirjataivas

Oodin kolmannen kerroksen Kirjataivas on täysin normaalisti, vain leikkipuisto Loru on väliaikaisesti suljettu. Tervetuloa vaeltelemaan hyllyjen väliin, noutamaan varauksia, lukemaan lehtiä ja pullakahville Kahvila Oodiin. Lastenpäädyssä voi taas leikkiä ja hakea lomalukemista.

 

Oodin aukioloajat 1.1. alkaen

ma–pe 8–21
la–su 10–20

Lämpimästi tervetuloa!

Jaa artikkeli