Tjänster / Studior

Studior

I Odes studior kan du skapa nytt och digitalisera gammalt med högklassig utrustning. Spela och spela in musik, bearbeta foton och videor eller digitalisera gamla inspelningar och videor utan avgift. Studiorna används på egen hand, men personalen hjälper dig i mån av möjlighet.

Hur fungerar studiotjänsterna?

Du bokar alla studior på förhand i Helsingfors stads lokalbokningstjänst Varaamo. I Varaamo finns information om studiornas exaktare utrustning, bokningstider och bokningsvillkor. Läs noggrant igenom beskrivningen av studion innan du bokar.

För att komma in i studion behöver du ett giltigt identitetsbevis samt ett bibliotekskort med lånerätt. Med bibliotekskortet kan du låna musikinstrument och annan utrustning till musikstudiorna, samt en systemkamera till foto- och videostudion samt andra foto- och videotillbehör. Det är avgiftsfritt att använda Odes studior.

Utöver studiorna kan du reservera ett spelrum och olika apparater i Stadsverkstaden på andra våningen i Ode.

Läs mer om Cityverkstaden

Läs mer om speltjänster

Gå till Varaamo

Servicelöfte för studiorna

Cityverkstaden och studiorna är öppna platser för alla att lära sig och göra saker. Vi hjälper alla personer på alla nivåer att komma igång, och i problemsituationer lär vi oss tillsammans enligt vår bästa förmåga och tid. Både kunderna och personalen förbinder sig till principerna för ett tryggare rum.

Digitaliseringsstudio

I digitaliseringsstudion kan du ändra gamla videor och inspelningar till digitalt format.

Odes digitaliseringsstudio i Varaamo

Foto- och videostudio

Foto- och videostudion i Ode är en ljudisolerad lokal, där man kan fotografera och videobanda material mot bakgrundskartonger i olika färg.

I rummet finns lampor med blixtfunktion och med kontinuerlig effekt samt olika stativ, reflektorer, fästen och andra tillbehör. För efterbehandlingen finns det en dator, en bildbehandlingskonsol och ett ritbord i studion.

En systemkamera, ett minneskort, en blixtsändare, en penna för ritbord samt andra foto- och videotillbehör kan utlånas mot bibliotekskort för användning i studion. Du använder studion självständigt. Där finns en pärm med anvisningar för användning av apparaterna.

Odes foto- och videostudio i Varaamo

Inspelningsstudio

Odes inspelningsstudio är avsedd för att lära sig och öva inspelning och studioarbete. Studion har mångsidiga utrymmen och utrustning för inspelning, mixning och mastering av musik. Du behöver inte vara en yrkesperson eller expert inom musik för att använda studion: Studiohandledaren är på plats när din bokning börjar och hjälper dig att komma igång med att använda studion. Mer erfarna användare kan boka en tid för självständigt bruk.

Odes inspelningsstudio består av ett kontrollrum, ett separat spelutrymme och ett sångrum. Alla rum är akustikerade och ljudisolerade.

Odes inspelningsstudio i Varaamo

Musikstudior

I Odes mångsidigt utrustade musikrum finns allt från ett custom-gjort trumset till modularsyntetisator och bandinstrument som du kan låna.

Med bibliotekskortet kan du också låna en akustisk gitarr eller elgitarr, elbas, perkussionsset eller till exempel en konsertkantele för användning i studion. Vi har också beaktat vänsterhänta spelare.

Band- och sångstudio

Band- och sångstudion erbjuder mångsidiga möjligheter att spela och sjunga. I studion finns ett elpiano, sångmikrofoner, trummor, förstärkare och karaokeutrustning. Rummet är akustiskt och ljudisolerat.

Submit

Studio för akustiska instrument

Studion för akustiska instrument är ett ljudisolerat rum för att öva akustiska instrument. I studion finns ett piano, och med bibliotekskortet kan du låna en akustisk gitarr eller konsertkantele för användning i studion.

Submit

Studio för elektronisk musik

Studion för elektronisk musik är avsedd för att spela och spela in elektronisk musik. I studion finns DJ-utrustning, flera olika synthesizer samt inspelningsmöjligheter. Rummet är akustiskt och ljudisolerat.

Submit

Redigeringsstudio

I Odes redigeringsstudio kan du bearbeta olika video- och ljudprojekt, till exempel kortfilmer. I studion kan du öva 4K-videoklippning, färgbestämning, effekter och komposition.

Odes redigeringsstudio i Varaamo