Odes partner

Ode är ett partnerskapshus. Under samma tak finns Nationella audiovisuella institutets biograf Kino Regina, lekparken Loru, ungdomsgården, Helsingfors-info och EU@Oodi som tillhandahålla information om EU. Kafé- och restaurangtjänsterna på första och tredje våningen tillhandahålls av Food & Co.

EU@Ode

EU@Ode är EU-kommissionens och Europaparlamentets gemensamma rum där vem som helst kan komma in för att få information och prata om EU-frågor. EU@Ode presenterar EU:s verksamhet och mål med hjälp av bilder, videon och spel. Det finns alltid en guide på plats som kan hjälpa dig i EU-relaterade frågor och visa hur du ska använda de informationskällor som finns.

Besök webbplatsen för EU@Ode

Food & Co. Ode

Örfilar som gräddats i Ode och ett glas vin i sällskap av en god bok! Det finns två restauranger i Ode: på första våningen en modern kafé-restaurang och på tredje våningen ett mer traditionellt kafé där du till exempel kan läsa dagstidningar och njuta av kaféets håvor, antingen utomhus eller inne. Odes restauranger är öppna för alla från morgon till kväll, nästan 365 dagar om året. Välkommen.

Besök webbplatsen för restaurangerna i Ode

Helsingfors-info

Stadens tjänster. Invandring. Arbete. Studier. Boende.
Helsingfors-info – fråga staden!

Besök webbplatsen för Helsingfors-infot

Kino Regina

Nationella audiovisuella institutets nya biograf Kino Regina är en hedersbetygelse till en av den finska filmens mest framstående stjärnor, Regina Linnanheimo. Programmet vid biografen kommer att följa de etablerade principerna för Nationella audiovisuella institutets filmvisningsverksamhet. Som hittills ges utrymme för såväl centrala verk i filmhistorien som mer sällsynta alster, populärkulturen inte att förglömma.

Besök webbplatsen för Kino Regina (på finska)

Lekparken Loru

Lekparken Loru är en öppen mötesplats för barn och barnfamiljer i centrumbiblioteket Ode. Lekparken Loru ordnar handledda aktivitetsstunder för barn och barnfamiljer. Centrumbiblioteket Ode och lekparken Loru lyfter i gott partnerskap fram barnlitteraturen och -kulturen i Helsingfors.

Besök webbplatsen för lekparken Loru

Ungdomsrum

Odes ungdomsrum ligger på balkongen på första våningen, ovanför återlämningsautomaten. Ungdomsrummet är ägnad för alla ungdomar under 29 år och är öppen från onsdag till söndag, ungdomsledarna är anträffbara under öppettiderna. I ungdomsrummet kan man bl.a. hänga, göra läxor och delta i grupper, som ungdomar har planerat. Ungdomsrummet är en trygg träffpunkt för alla ungdomar.

Besök webbplatsen för Odes ungdomsrum