Tjänster / Studier och arbete

Studier och arbete

Utöver de breda öppettiderna och trivsamma lokalerna är Ode en utmärkt plats för att arbeta på distans, studera eller tillbringa frilansarens kontorsdag. Du kan ordna egna möten och undervisningstillfällen genom att boka grupprum av olika storlek. Du kan använda datorer, skrivare, kopiator-skannrar och den trådlösa internetanslutningen Stadinetti.

Öppna arbetsrum och läsesal

I Ode finns olika öppna arbetsrum och en läsesal för tyst arbete.

Läsesal

I Ode finns en separat läsesal för läsning och tyst arbete. Du kan inte boka läsesalen. Läsesalen finns på Odes andra våning.

Sittrappa

Sittrappan på Odes andra våning lämpar sig för ledigt självständigt arbete eller småskaligt grupparbete. I trappan finns flera eluttag. Det är tillåtet att diskutera i trappan så om du söker en tyst lokal är trappan inte för dig.

Arbetsställen på andra våningen

På Odes andra våning, bakom Kuben, finns arbetsställen med elektriska bord.

Arbetsställen på tredje våningen

På Odes tredje våning finns arbetsbord med läsbelysning och eluttag, soff- och bordsgrupper samt mycket platser för att sitta från bollstolar till fåtöljer.

Arbetsrum som kan bokas

Odes bokningsbara arbetsrum lämpar sig väl för koncentrerat arbete, grupparbete, möten och utbildningar.

Arbetsrum som kan bokas

I Ode finns sex små arbetsrum. Du kan boka dem för 1–6 personer allt efter rummets storlek. Arbetsrummen finns på Odes andra våning.

Grupparbetsrum som kan bokas

I Ode finns tio grupprum av olika storlek. Du kan boka dem för 4–16 personer allt efter rummets storlek. Grupparbetsrummen finns på Odes andra våning.

Boka Odes arbetsrum på Varaamo

Datorer

I Ode finns kunddatorer på första och andra våningen. Du kan använda datorerna utan tidsbokning.

Du kan skriva ut med alla datorer och utöver internet finns bland annat ett texbehandlingsprogram.

Personalen hjälper vid behov till med att använda datorer.

Kopiering, utskrift och skanning

I biblioteket kan du skriva ut på ett datasäkert sätt sidor i A4- och A3-storlek. Det går också att skriva ut från en egen apparat. Personalen hjälper till vid behov.

På Odes första våning finns multiapparater som du kan använda för kopiering och skanning.

Utskrifter och kopior kostar 0,40 €/sida.

 

Servering i Ode

Vid sidan av arbetet kan du gå och äta lunch eller dricka kaffe på bibliotekets första eller andra våning. I Odes restaurang kan du även beställa serveringar till andra våningens mötesrum.

Det är tillåtet att äta egen matsäck nästan överallt i Ode. Det är ändå förbjudet vid barnavdelningens mattor och soffor, i kafé- och restaurangområdet samt vid bibliotekets datorer, apparater och studior. På Odes andra våning finns tappställen för att fylla vattenflaskan.

Besök webbplatsen för Odes restauranger