Tjänster / Studier och arbete

Studier och arbete

Utöver de breda öppettiderna och trivsamma lokalerna är Ode en utmärkt plats för att arbeta på distans, studera eller tillbringa frilansarens kontorsdag. Du kan ordna egna möten och undervisningstillfällen genom att boka grupprum av olika storlek. Du kan använda datorer, skrivare, kopiator-skannrar och den trådlösa internetanslutningen Stadinetti.

Öppna arbetsrum och läsesal

I Ode finns olika öppna arbetsrum och en läsesal för tyst arbete.

Läsesal

I Ode finns en separat läsesal för läsning och tyst arbete. Du kan inte boka läsesalen. Läsesalen finns på Odes andra våning.

Sittrappa

Sittrappan på Odes andra våning lämpar sig för ledigt självständigt arbete eller småskaligt grupparbete. I trappan finns flera eluttag. Det är tillåtet att diskutera i trappan så om du söker en tyst lokal är trappan inte för dig.

Arbetsställen på andra våningen

På Odes andra våning, bakom Kuben, finns arbetsställen med elektriska bord.

Arbetsställen på tredje våningen

På Odes tredje våning finns arbetsbord med läsbelysning och eluttag, soff- och bordsgrupper samt mycket platser för att sitta från bollstolar till fåtöljer.

Arbetsrum som kan bokas

Odes bokningsbara arbetsrum lämpar sig väl för koncentrerat arbete, grupparbete, möten och utbildningar.

Arbetsrum som kan bokas

I Ode finns sex små arbetsrum som du kan boka för 1–3 personer. Arbetsrummen finns på Odes andra våning.

Grupparbetsrum som kan bokas

I Ode finns tio grupprum av olika storlek. Du kan boka dem för 4–16 personer allt efter rummets storlek. Grupparbetsrummen finns på Odes andra våning.

Boka Odes arbetsrum på Varaamo

Datorer och bokning av dem

I Ode finns kunddatorer på första och andra våningen. Du kan använda datorerna på första våningen utan tidsbokning. Du kan använda dem i 30 minuter. Du kan boka kunddatorerna på andra våningen. Du kan använda dem en timme.

Du kan skriva ut med alla datorer och utöver internet finns bland annat ett textbehandlings- och bildbehandlingsprogram samt bibliotekets databaser i dem.

Då du loggar in i en kunddator är användarnamnet ditt bibliotekskorts nummer och lösenordet din PIN-kod. Alternativt kan du logga in med ditt mobiltelefonnummer. Personalen hjälper vid behov till med att använda datorer.

Boka kunddator i Ode

Kopiering, utskrift och skanning

I biblioteket kan du skriva ut på egen hand och på ett datasäkert sätt. På Odes första och andra våning finns skrivare och multiapparater som du kan använda för kopiering och skanning. Med andra våningens skrivare kan du även skriva ut sidor i A3-storlek. Utskrifter och kopior kostar 0,40 €/sida.

Det går också att skriva ut från en egen apparat, personalen hjälper till vid behov.

Servering i Ode

Vid sidan av arbetet kan du gå och äta lunch eller dricka kaffe på bibliotekets första eller andra våning. I Odes restaurang kan du även beställa serveringar till andra våningens mötesrum.

Det är tillåtet att äta egen matsäck nästan överallt i Ode. Det är ändå förbjudet vid barnavdelningens mattor och soffor, i kafé- och restaurangområdet samt vid bibliotekets datorer, apparater och studior. På Odes andra våning finns tappställen för att fylla vattenflaskan.

Besök webbplatsen för Odes restauranger