Tillbaka till artiklar

Ode deltar i Skänk värme!-kampanjen

6.9.2021

A-klinikstiftelsens Skänk värme!-kampanj samlar in yllevantar, fingervantar och yllesockor till hemlösa samt till klienter på verksamhetsställen med låg tröskel.

Höstens kallare väder är på väg och många bostadslösa och klienter hos tjänster med låg tröskel saknar lämpliga kläder. A-klinikstiftelsen och EHYT rf har startat en insamling där vem som helst kan hjälpa genom att sticka varma plagg till dem som behöver dem.

Ylleplaggen kan lämnas in på biblioteken som deltar i kampanjen fram till slutet av november. Insamlingen tar endast emot nya plagg och de delas ut till olika verksamhetsställen runt om i hela Finland.

”Vi frågade våra aktörer som arbetar ute på fältet vilka slags behov klienterna har nu när hösten och vintern kommer och det fanns ett speciellt önskemål om yllevantar och fingervantar. Vi önskar oss produkter för alla kön och olika stora händer och fötter i mån av möjlighet”, berättar A-klinikstiftelsens kommunikationsplanerare Annuska Dal Maso.

Skänk värme-insamlingsstationer finns på biblioteken i Östra centrum, Degerö, Jakobacka, Berghäll, Drumsö, Malm, Månsas, Åggelby, Norra Haga, Parkstad, Richardsgatan, Skomakarböle, Mosabacka, Stapelstaden, Tölö, Nordsjö och centrumbibliotek Ode.

Insamlingsstationer finns även på bibliotek annanstans i Finland. Information om insamlingsstationer och stickningsmönster finns på A-klinikstiftelsens webbplats (på finska).

Läs mer on kampanjen på A-klinikstiftelsens webbplats

Dela artikeln