Tillbaka till artiklar

Helsingfors stadsbibliotek bjuder in att dela och läsa böcker som ger styrka

26.4.2022

Helsingfors stadsbiblioteks vår är full av styrkeböcker. Låt oss påminna varandra om läsglädjen, i synnerhet under dessa svåra tider. Läsning kan ge tröst, glädje eller nya perspektiv i olika livsskeden. Läsning för oss till en annan värld och till ett annorlunda stämningsläge.

Vilken är din styrkebok? Varför då? I vilken situation blev boken viktig? Låt det goda gå vidare och dela din styrkebok på sociala medier eller på bibliotekens delaktiggörande styrkeboksutställningar. Du kan rekommendera vilket verk som helst: en roman, en deckare, en serie, en faktabok eller till exempel en godnattsaga.

Lägg din styrkebok till bibliotekets styrkeboksutställning och låna nya

På biblioteken i Helsingfors ordnas det under maj styrkeboksutställningar, där du kan dela din styrkebok till inspiration för andra. Ta en bok, som har gett dig styrka i något livsskede, ur bibliotekshyllan och skriv på en lapp varför du valde just denna bok. Lämna lappen i boken och lägg till den i utställningen. Läs också andras val och låna verk som intresserar dig.

Dela din styrkebok på sociala medier och hitta inspiration

Dela din styrkebok och historian som du förknippar med den på Instagram, Facebook eller Twitter. Stilen är fri! Kom ihåg att lägga till hashtaggarna #voimakirja och #styrkebok samt Helsingfors stadsbiblioteks konto @kirjastohelsinki på Instagram och Facebook. På Twitter räcker det med hashtaggarna #voimakirja och #styrkebok.

Helsingfors stadsbiblioteks Instagramkonto fylls av inspirerande styrkeboksrekommendationer och historier under maj. Klicka dig med och hitta nya böcker!

Bekanta dig med Helsingfors stadsbiblioteks Instagramkonto

Dela artikeln