Tillbaka till artiklar

En interaktiv pekvägg till Odes barnavdelning

20.10.2021

Lördagen den 23 oktober tas en interaktiv sagovägg i bruk på centrumbiblioteket Odes barnavdelning. Genom att röra den smarta väggen kan du titta och lyssna på en musiksaga baserad på klassisk musik, spela, måla eller musicera.

Den första musiksagan som upplevs på Sagoväggen är Maria Himmelsångare som betonar vikten av naturskydd och baserar sig på Jean Sibelius och Leevi Madetojas musik. Musiksagans berättelse som på lördagen visas på Ode är skriven av Noora Nikka, illustrerad av Emiel Inkeri Nikula och spelad av Teemu Laasanen.

Sagoväggen har även en spelvärld och ett fantasiinstrument som spelas med beröring, med vilken du kan skapa egen musik eller spela med andra. Barnen kan också till exempel måla norrsken på himlen eller få höstens löv att flyga med egna handrörelser.

Sagoväggen stannar kvar på Ode permanent och är avsedd att användas i bland annat sagostunder och olika evenemang.

Sagoväggen är en samproduktion av MusicFairyTales, som specialiserat sig på att skapa musiksagor, och OiOi, som specialiserat sig på interaktiva digitala installationer. Projektet har fått stöd av AVEK och Finska Kulturfonden.

Öppningsprogram för Odes Sagovägg

Lördagen den 23 oktober kl. 15.30
Maria Himmelsångare -musiksaga på svenska (45 min.) + möjlighet att fritt prova sagoväggen

Fritt inträde, välkommen människor i alla åldrar!

Dela artikeln