Takaisin artikkeleihin

Presidentti Koiviston muistomerkin kilpailuteokset esillä

2.9.2021

Presidentti Mauno Koiviston muistomerkin suunnittelukilpailun teosehdotukset esillä Helsingin keskustakirjasto Oodin kolmannessa kerroksessa 1.-15.9.2021.

Kilpailuun saatiin 110 hyväksyttyä teosehdotusta. Palkittuja ehdotuksia on kuusi mukaan lukien ensimmäisen palkinnon voittaja. Muistomerkkikilpailun kuudesta palkittavasta teosehdotuksesta on esillä pienoismalleja ja kuvia Oodissa.

Tietoa kilpailusta

Presidentti Mauno Koiviston muistomerkin toteutusta varten järjestettiin suunnittelukilpailu. Kilpailun järjestämisestä vastaa valtioneuvoston kanslian joulukuussa 2019 asettama muistomerkkitoimikunta, ja muistomerkin toteutushankkeesta vastaa valtioneuvoston kanslia.

Kaikista entisistä Suomen tasavallan presidenteistä on toteutettu virallinen muistomerkki. Muistomerkit sijaitsevat Helsingissä, ja ne on valmistuttuaan lahjoitettu Helsingin kaupungille. Presidentti Koiviston muistomerkkikilpailu jatkaa tätä perinnettä.

Suunnittelukilpailun tulosten julkistus pidettiin keskiviikkona 1. syyskuuta Oodin Maijansalissa. Tilaisuus on katsottavissa valtioneuvoston kanslian Youtube-sivulla.

Katso suunnittelukilpailun julkistustilaisuus

Kuva: Sotamuseo/Puolustusvoimat

Jaa artikkeli