Takaisin artikkeleihin

Oodin kirjajuhlat juhlistaa kirjallisuutta ja 4-vuotiasta keskustakirjastoa

15.11.2022

Oodin ensimmäiset kirjajuhlat järjestetään rakastetun keskustakirjaston 4-vuotisjuhlien alla 3.–4.12.2022. Oodi kutsuu kaikenikäisiä kaupunkilaisia seuraamaan juhlaohjelmaa, joka koostuu kärkinimien kirjallisuuskeskusteluista sekä Áilu Vallen rapkeikasta. Juhlaviikonloppu huipentuu Tatu ja Patu -kirjojen tekijöiden Aino Havukaisen ja Sami Toivosen vierailuun sunnuntaina.

Kirjallisuus, musiikki, kuvitustaide ja pelikulttuuri ovat keskiössä kaksipäiväisissä kirjajuhlissa Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Kolmannen kerroksen Kirjataivaassa järjestetyissä keskusteluissa esiintyvät viikonlopun aikana Susinukke Kosola, Heikki Kännö, Monika Fagerholm, Linda Bondestam, Sirpa Kähkönen ja Mart Sander. Perjantaina 2.12. kuullaan Siri Kolua nuorten haastattelussa osana kirjajuhlien etkoja.

Lauantaina 3.12. Oodin kolmannen kerroksen lasten päädyssä luodaan ihmehahmoja ja supersankareita Maami Snellmanin ja Evianna Korhosen vetämässä sanataidepajassa.

Toisen kerroksen kaupunkiverstaalla puhutaan pelien ja kirjallisuuden kytköksistä. Aura Nurmi ja Tuukka Hämäläinen keskustelevat peleistä tarinankerronnan välineinä sekä pelien kirjallisuusvaikutteista.

Ensimmäisen kerroksen aulassa graafikko Jussi Karjalainen sekä kirjailija ja kuvataiteilija Heikki Kännö arvioivat kirjankansitaidetta leikkimielisessä kansiraadissa. Myös yleisö saa äänestää suosikkinsa kirjaston henkilökunnan valitsemien kansien joukosta.

Maijansalissa haetaan lauantaina yhteyksiä länsinaapuriin ja pohjoiseen. Maijansalissa haetaan lauantaina yhteyksiä länsinaapuriin ja pohjoiseen. Odotettu Alex Schulmanin vierailu on valitettavasti peruuntunut sairastapauksen vuoksi, mutta Schulmanin haastatteluun valmistautunut huikea Rosa Liksom kertoo ruotsalaiskirjailijan uutuusromaanista Malman asema. Inarista saapuu pohjoissaameksi, suomeksi ja englanniksi räppäävä Áilu Valle, joka esiintyy keikalla ja laululyriikkahaastattelussa. Häntä haastattelee suomeksi Niillas Holmberg Utsjoen kirjastosta etäyhteyden kautta. Oodi onnittelee samalla 140-vuotiasta Utsjoen Pedar Jalvi -kirjastoa.

Sunnuntaina 4.12. Oodin täyttää Outolan jäljittelemätön meininki. Rakastettujen Tatu ja Patu -kirjojen tekijät Aino Havukainen ja Sami Toivonen vastaavat lasten kysymyksiin tekijähaastattelussa Maijansalissa. Kirjastossa toheloivat totta kai myös Tatu ja Patu.

Tapahtumaviikonloppu on maksuton ja kaikille avoin. Keskusteluja käydään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tutustu kirjajuhlien ohjelmaan

Jaa artikkeli