Takaisin artikkeleihin

Oodilaisten voimakirjat

27.4.2022

Helsingin kaupunginkirjaston kevät on täynnä voimakirjoja. Muistutetaan toisiamme lukemisen riemusta, etenkin näinä vaikeina aikoina.

Me oodilaiset olemme keränneet tarinoita omista voimakirjoistamme. Lukemalla voi päästä hetkeksi pois vaikeasta tilanteesta tai se voi antaa uusia näkökulmia hankaliin hetkiin. Kirjoista voi saada tärkeän ystävän juuri silloin, kun eniten tarvitsee.

”Tove ja Lars Janssonin alkuperäiset muumisarjikset on mulle ja mun pojalle jatkuva ilon ja voimaantumisen lähde. Etenkin Larsin jutut lähtevät usein anarkistiselle ja surrealistiselle kierteelle, joka osuu villiin lapseen meissä molemmissa. Muumien maailma on samanaikaisesti salliva ja avoin, toisaalta suljettu ja turvallinen.”

”Olli Jalosen Taivaanpallo on vaikuttava, huolellisesti rakennettu historiallinen romaani, joka toi uusia näkökulmia entisaikojen ihmisten elämään ja ihmisarvoon, eriarvoisuuteen sekä mm. tähtitieteen, merimatkailun ja matematiikan kehitykseen.”

”Kun äitini teki kuolemaa sairaalassa, pakopaikkani tilanteesta olivat Stieg Larssonin Millennium-trilogian kirjat. En normaalisti lue sen tyyppistä kirjallisuutta, mutta sillä hetkellä oli valtava helpotus päästä sekunnissa pois sairaalahuoneesta miettimään ihan toisenlaisia kamaluuksia.”

”Mark Mansonin Kaikki menee päin helvettiä -kirjassa on hyviä oivalluksia elämästä, ja ajatuksiin on helppo samaistua. Huomaan suhtautuvani asioihin monesti melko pessimistisesti, mutta kirjaa lukiessani muistan, etten ole ajatusteni kanssa yksin.”

”Patricia C. Wrede: Lohikäärmeen prinsessa. Päättäväisen ja neuvokkaan prinsessan seikkailut lohikäärmeiden ja velhojen kiistojen keskellä toivat minulle voimaa, rohkeutta ja jännitystä, kun jouduin 3. luokalla viikoksi sairaalaan. Luen kirjan edelleen muutaman vuoden välein uudestaan ja se saa minut aina hyvälle tuulelle.”

Oodin Kirjataivaassa on toukokuun ajan voimakirjoille omistettu näyttely, jossa voit jakaa oman voimakirjasi toisten inspiraatioksi. Hae kirjaston hyllystä kirja, joka on antanut sinulle voimaa jossain elämäntilanteessa ja kirjoita hyllystä löytyvään saatelappuun, miksi juuri tämä teos valikoitui. Laita lappu kirjan väliin ja kirja osaksi näyttelyä. Lue myös muiden tekemät valinnat ja lainaa sinua kiinnostava teoksia.

Jaa artikkeli