Takaisin artikkeleihin

Ohjeita luokkaretkeläisille

14.5.2024

Koulu- ja päiväkotiryhmät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Keskustakirjasto Oodiin!

Keväisin meillä Oodissa käy valtava määrä luokkaretkeläisiä. Jotta kaikkien vierailu sujuisi mukavasti ja turvallisesti, toivomme kaikkien noudattavan kirjastossa käyttäytymisen perussääntöjä.

Oodi on leikkisä paikka, muttei riehakas leikkipaikka. Meillä on muutamia sääntöjä, joita kirjastossa pitää noudattaa. Rauhallisuus on valttia, älä siis juokse tai huuda.

Oppilaat ovat aina opettajansa vastuulla, eivätkä opettajat saa jättää oppilaitaan hetkeksikään valvomatta. Autamme kirjastoasioissa erittäin mielellämme, mutta emme voi ottaa vastuuta lasten vahtimisesta.

Kirjastossa liikutaan kävellen ja puhutaan tavallisella äänellä, jotta muilla on rauha keskittyä esimerkiksi lukemiseen tai keskusteluun. Luetut kirjat voi laittaa hyllyjen päädyistä löytyviin kärryihin, joista henkilökunta hyllyttää ne oikeille paikoilleen.

Lastenalueella saa syödä ja pelata, ja jokaisen tulee siivota omat jälkensä. Hyvä paikka eväiden syömiseen on esimerkiksi lastenosaston portailla kolmannessa kerroksessa.

Järjestämme toukokuussa luokkaretkeilijöille myös opastettuja kierroksia, joissa tutustutaan Oodin eri kerroksiin. Kierrosten varaaminen tapahtuu Kultuksessa viimeistään 2 viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Siirry varaamaan kierroksia

Oodiin on mahdollista tutustua myös pelaamalla. Olemme luoneet Seppo.io-palveluun pelejä, jotka esittelevät Oodin tiloja ja palveluita, julkista taidetta sekä Oodin ympäristöä. Pelaamista varten tarvitset älypuhelimen tai tabletin, jossa on nettiyhteys.

Oodi tutuksi pelaamalla

Tervetuloa Oodiin!

Jaa artikkeli