Takaisin artikkeleihin

Keskustakirjaston peruskivi on muurattu

26.5.2016

Helsingin keskustakirjaston peruskivi muurattiin 24.5.2016 Töölönlahden tontilla.

Peruskiveä olivat muuraamassa muun muassa kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskari.

– Kirjasto on osa suomalaista tarinaa, osa suomalaista arkea ja arvostetuin kulttuuripalvelu Suomessa. Keskustakirjastosta tulee Suomi 100 -juhlavuoden lippulaiva, kulttuuriministeri sanoi puheessaan.

Peruskiveä muurasivat kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskari, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Helsingin kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto sekä rakennuksen suunnitelleen ALA Arkkitehtien edustajat.

Myös muu juhlaväki pääsi lisäämään oman kauhallisen betonia peruskiveen.

Peruskiveen upotettiin aikakapseli, jossa oli muun muassa päivän lehtiä.

Kulttuuri- ja taidekeskittymä Töölönlahdelle

– Keskustakirjaston myötä Töölöön syntyy kilometrin säteelle ainutlaatuinen kulttuurinen keskittymä, iloitsee Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

– Kävelymatkan päässä toisistaan on museoita, esimerkiksi Kansallismuseo, HAM, Kiasma ja Amos Anderssonin museo, johtavia taidelaitoksia kuten Ooppera, Musiikkitalo ja Kansallisteatteri sekä tapahtumapaikka Olympiastadion.

Talo alkaa nousta marraskuussa

Keskustakirjastohanke etenee aikataulussaan.

Parhaillaan työmaalla käynnissä oleva maanrakennus- ja kellarin betonirakennusurakka päättyy marraskuussa, jonka jälkeen alkaa projektinjohtourakka, eli varsinaisen rakennuksen rakentaminen.

Tiedossa on haasteellinen tehtävä, sillä rakennuksessa on uudentyyppisiä rakenneratkaisuja, ja hankkeelle on asetettu korkeat energia- ja materiaalitehokkuustavoitteet.

Lokakuussa käynnistyy kaikille avoin keskustakirjaston nimikilpailu. Kilpailun voittaja julkistetaan vuoden vaihteessa, Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävässä uuden vuoden juhlassa.

Jaa artikkeli