Takaisin artikkeleihin

Keskustakirjasto Oodin eteläinen sisäänkäynti uudistetaan

30.8.2019

Helsingin keskustakirjasto Oodissa aloitetaan maanantaina 2.9. kirjaston eteläisen, Sanomatalon puoleisen sisäänkäynnin tuulikaapin muutostyöt. Töiden arvioitu kesto on noin neljä kuukautta. Sisäänkäynti suljetaan täksi ajaksi.

Oodin ensimmäisen vuoden käyttökokemus on osoittanut, että kirjaston kävijöistä ylivoimaisesti suurin osa kulkee kirjastoon ja sieltä pois juuri eteläisen sisäänkäynnin kautta. Havainto on suurin syy muutostöille, joiden avulla suuren suosion saaneesta Oodista tehdään entistäkin toimivampi.

Tuulikaapin rakennetta muutetaan syksyn aikana siten, että asiakkaiden kulkeminen kirjastoon helpottuu ja lämpimän ilman virtaus ulos talosta saadaan estettyä nykyistä tehokkaammin. Käytännössä sisäänkäynnin pyöröovi poistetaan ja korvataan kolmella ovellisella sisäänkäynnillä. Esteetön sisäänkäynti taas siirretään tuulikaapin länsipuolelle.

Eteläisen sisäänkäynnin lisäksi Oodiin johtaa kaksi muutakin sisäänkäyntiä, jotka sijaitsevat rakennuksen pohjois- ja länsipuolella. Oodin pohjoinen sisäänkäynti on pidetty tähän asti suljettuna, mutta se avataan käyttäjille muutostöiden alkaessa. Toisin sanoen Oodin kuljetaan kahden sisäänkäynnin kautta myös muutostyön aikana.

Jaa artikkeli