Takaisin artikkeleihin

Keskustakirjasto Oodi voitti kansainvälisen kulttuuriperintöpalkinnon

6.10.2020

Keskustakirjasto Oodi on nimetty vuoden 2020 vaikutusvaltaiseksi projektiksi kansainvälisessä kulttuuriperintöalan The Best in Heritage -konferenssissa. Project of Influence -palkinto myönnetään vuosittain hankkeelle, joka vaikuttaa merkittävästi kulttuuriperintöalan tulevaisuuteen, kehittää alaa ja toimii esimerkkinä muille toimijoille.

The Best in Heritage on Zagrebista käsin toimiva voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, joka on sitoutunut tukemaan kulttuuriperintöä vaalivia tahoja. Järjestö pitää vuosittain kansainvälisen konferenssin, jossa esitellään parhaita toimijoita ja käytäntöjä mm. museoiden, arkistojen ja kirjastojen joukosta. Tavoitteena on edistää kulttuuriperinnön käyttöä ja asemaa yhteiskunnassa. Vuoden 2020 voittaja ”Project of Influence” -pääkategoriassa on Helsingin keskustakirjasto Oodi, jonka esitteli konferenssissa kirjastonhoitaja Harri Annala.

Palkinnon tuomaristo oli erittäin vaikuttunut siitä, millä tavoin käyttäjät on otettu mukaan keskustakirjaston kehittämiseen jo hankevaiheesta alkaen ja miten Oodi valmistuttuaan on saavuttanut yhteisöään muovaavan aseman. Tuomaristo antoi kiitosta Oodin toimimisesta tiedon keskuksena, joka tuo yhteen erilaisia toimijoita ja tarjoaa ihmisten käyttöön monipuolisesti erilaisia resursseja. Vaikka keskustakirjastolla on vahva yhteys menneisyyteen, palvelee se vahvasti nykyhetkeä hyödyntäen uusinta teknologiaa. Tuomaristo nosti perusteluissaan esiin myös rakennuksen arkkitehtuurin, joka henkii kaikin tavoin osallistumista ja osallistamista liittäen Oodin osaksi ympäröivää kaupunkia.

Oodi valikoitui voittajaksi yli 40 projektin joukosta, jotka esiteltiin tänä vuonna digitaalisena järjestetyssä The Best in Heritage -konferenssissa.

Lisätietoja ja tämän vuoden kaikkien projektien esittelyt löytyvät Best in Heritage -konferenssin verkkosivuilta

Tuomaristo onnittelee Oodia ja kertoo palkitsemisperusteista videolla (englanniksi)

Jaa artikkeli