Takaisin artikkeleihin

Kaverit kirjastoa kehittämässä

15.9.2016

Miten kirjasto voisi olla vielä parempi palvelu meille kaikille? Millaisena näet kirjaston kymmenen vuoden päästä? Tällaisia asioita pohtii kirjaston kaverit -kehittäjäyhteisö, joka starttasi toimintansa kesäkuussa 2016.

Kirjaston kavereiksi ryhtyi yhteensä 300 kaupunkilaista Helsingin eri kolkista Kalliosta Vuosaareen ja Jakomäestä Punavuoreen. Kavereiden toiminta on avointa yhdessä tekemistä, jonka tavoitteena on synnyttää uusia kokeiluja, tuotteita ja palveluita, eli parempi kirjasto.

Kaverit työskentelevät etupäässä verkossa tehtävien, äänestysten, haastattelujen ja suunnitelmien parissa. Tarpeen tullen järjestetään myös tapaamisia joissa tutustaan ja syvennytään paremmin kirjaston kehittämiseen. Tarkoitus on, että osallistuminen on mahdollisimman helppoa ja joustavaa mukana oleville.

Kavereiden ensimmäisen tehtäväkokonaisuuden aiheena on lukeminen: millainen kirjaston rooli tulee olemaan tulevaisuudessa lukijan ja kirjallisuuden kohtaamispaikkana ja kuinka se voi parantaa lukemiseen houkuttelevia palveluitaan? Mediat monimuotoistuvat, kirjan käyttötavat laajentuvat, lukeminen muuttuu – ja sen mukana kirjastot. Kirjaston kaverit -kehittäjäyhteisö on tärkeä kumppani, jonka kanssa pohtia mihin suuntaan kannattaa kehittyä.

Jaa artikkeli