Takaisin artikkeleihin

Helsingin keskustakirjasto Oodi on valittu maailman parhaaksi uudeksi yleiseksi kirjastoksi

27.8.2019

Helsingin keskustakirjasto Oodi on tiistaina 27.8. valittu vuoden 2019 Public Library of the Year -palkinnon saajaksi Ateenassa parhaillaan käynnissä olevassa IFLAn (The International Federation of Library Associations and Institutions) kirjastoalan maailmankongressissa.

Public Library of the Year -palkinto jaetaan vuosittain yleiselle kirjastolle, joka on vasta rakennettu tai jonka toiminta on käynnistetty tiloissa, joita ei ole ennen käytetty kirjastona. Palkintoa haki tänä vuonna yhteensä 16 kirjastoa eri puolilta maailmaa. Muut finaaliin päässeet kirjastot olivat australialainen Green Square Library and Plaza, Alankomaiden Bibliotheek LocHal ja Uuden-Seelannin Tūranga – Christchurch Central Library. Palkinnon sponsorina toimiva IT-yritys Systematic lahjoitti Oodille 5 000 Yhdysvaltain dollaria.

”Oodia suunniteltiin pitkään yhdessä asiakkaiden kanssa. Asiakkailta saatiin yli 2000 ideaa arkkitehtuurikilpailun pohjaksi. Arkkitehtitoimisto ALA suunnitteli upean ja ainutlaatuisen rakennuksen, jossa on huomioitu kaikki asiakkaiden eniten toivomat elementit. Ihmiset ottivat välittömästi Oodin omakseen, mikä on suurin onnistumisemme. Public Library of the Year -palkinto kertoo, että tämä on huomattu myös maailmalla”, iloitsee Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara.

Lue lisää (englanniksi):

Systematic: “The world’s best new public library in 2019 is in Helsinki, Finland”
Lue palkinnon sponsorin tiedote >

IFLA: “And the nominees for the 2019 IFLA/Systematic Public Library of the Year Award are…”
Lue finalistien esittely IFLAn blogista >

Jaa artikkeli