Takaisin artikkeleihin

Helsingin keskustakirjasto Oodi kansainvälisen matkailualan kilpailun finaaliin

25.9.2019

Helsingin keskustakirjasto Oodi on valittu British Guild of Travel Writers’ International Tourism Awards 2019 -kilpailun finalistiksi Eurooppa-kategoriassa.

Britannian matkailutoimittajien kilta myöntää arvostetun kansainvälisen palkinnon merkittävistä turismiin liittyvistä hankkeista kolmessa kategoriassa: Iso-Britannia ja Irlanti, Eurooppa ja muu maailma. Killan jäsenet ovat ehdottaneet palkinnon saajiksi toimia tai hankkeita, jotka on aloitettu tai avattu yleisölle kolmen viime vuoden aikana ja jotka heidän mielestään ansaitsevat enemmän huomiota.

Matkailutoimittaja ja BGTW-killan jäsen Tim Bird ehdotti palkinnon saajaksi Helsingin keskustakirjasto Oodia. Näin Bird kommentoi hanketta:

“Oodi luotiin lahjaksi suomalaisille vuonna 2017, jolloin Suomi juhli satavuotista itsenäisyyttään, vaikka Oodi avattiinkin vasta vuoden 2018 lopulla. Oodi on upeasti suunniteltu rakennus, jonka innovatiivinen arkkitehtuuri tekee Suomen pääkaupungista entistä mielenkiintoisemman ja monivivahteisemman kulttuurimatkailukohteen. Upea rakennus on kaunis lisä Helsingin keskustan siluettiin. Se on epäkaupallinen, julkinen kaupunkitila, joka on avoinna kaikille, ei pelkästään helsinkiläisille. Se on paikka, jossa voi levätä, juoda rauhassa kahvia tai syödä lounasta ja ihastella Helsingin keskeisiä maamerkkejä kolmannen kerroksen parvekkeelta. Oodissa järjestetään tapahtumia, ja siellä on hiljaisia nurkkia, näyttelytiloja, elokuvateatteri, 3D-tulostimia, ompelukoneita, työpisteitä sekä lasten leikkipaikka – ja niin, se on myös kirjasto, jonka kokoelmissa on yli 100 000 kirjaa! Oodi on malliesimerkki siitä, minkälainen on pohjoismainen näkemys julkisesta tilasta: se on raikas, kutsuva, monikäyttöinen ja esteettisesti miellyttävä.”

BGTW International Tourism Awards -kilpailun voittajat julkistetaan 3. marraskuuta vuotuisessa BGTW Annual Gala Awards Dinner -gaalassa The Savoy -hotellissa Lontoon sydämessä.

The British Guild of Travel Writers on yhteisö, johon kuuluu tunnustettuja kirjoittajia, valokuvaajia ja toimittajia. Se on luotettava taho, joka tuottaa riippumatonta matkailujournalismia ja maailmanlaajuiseen matkailuun liittyvää asiantuntevaa sisältöä.

Tutustu kaikkiin finalisteihin (englanniksi):
BGTW 2019 International Tourism Awards finalists announced

Jaa artikkeli