Takaisin artikkeleihin

Fillarikirjastot kutsuvat Tonttibileisiin

28.5.2013

Jännitys tiivistyy – keskustakirjaston Metropolin sykkivä sydän -arkkitehtuurikilpailun voittaja ratkeaa 14.6. Uuden ajan kirjastoa on suunniteltu yhdessä kaupunkilaisten kanssa jo pitkään. Siksi haluamme olla juhlahetkellä siellä, missä ihmiset ovat.

Kirjasto kuuluu ihmisten ilmoille, kaduille ja kujille, sinne missä kaupunkilaiset kokoontuvat, toimittavat askareitaan ja elävät elämäänsä. Keskustakirjasto vie kirjaston taidot, tiedot ja tarinat ihmisten pariin kuuden polkupyörän voimin ja kutsuu löytämään uudet jännittävät yhdessätekemisen mahdollisuudet.

Fillarit ajelevat Helsingin kaduilla 13-14.6 klo 10-18 välillä. Kirjaston työntekijät jalkautuvat tarina- ja tietonavigaattoreiksi, pyöräileviksi ensyklopedioiksi, hyvän tuulen lähettiläiksi kaduille ja kujille. Saatat bongata liikenteessä lasten-, musiikki-, uutuus-, peli-, klassikko- tai tietofillarin.

Kirjastofillarit ”tankkaavat” Musiikkitalon edessä Tonttibileissä 14.6. klo 12-18. Bileiden juhlateltoilla tehdään keskustakirjastoa tutuksi kaupunkilaisille. Luvassa on demopaloja, e-kirjaston sisältöjä, haastatteluja, biletunnelmaa, musiikkia ja ohjelmaa. Palkittuihin töihin voi tutustua Musiikkitalon lämpiössä klo 12-15.

Melko hyvin kirjastolta, jota ei ole vielä edes olemassa, eikö? Tule mukaan – keskustakirjasto ulkoiluttaa sisältöjään.

Kaksi fillarikirjastoa jää Helsingin kaupunginkirjastolle vakiokäyttöön ja ne voi bongata pitkin kesää kaduilta, tapahtumista ja urbaaneilta kesannoilta.

 

Kerro toiveesi ja ideasi!

Mitä haluaisit, että pakkaamme fillarikirjaston kyytiin? Missä haluat fillarikirjaston kohdata? Fillarit ajavat keskustassa aluerajoinaan Ruoholahti, Alppila, Meilahti ja Hermanni.

Mitä haluat, että uuden ajan kirjasto pitää sisällään? Kerro meille. Kehitämme uutta kirjastoa avoimesti ja yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa. Toivomme, että kaikkien mielipiteet pääsevät näkyviin suunnittelussa. Tule mukaan!

Metropolin sykkivä sydän -arkkitehtuurikilpailun tuloksesta tiedotetaan erikseen. Voittaja ja palkitut tulevat esille arkkitehtuurikilpailun, Keskustakirjaston sekä Helsingin kaupunginkirjaston verkkosivuille.

Jaa artikkeli