Takaisin artikkeleihin

Ensimmäinen kurkistus Oodiin

15.5.2018

Joulukuussa avautuvan Helsingin keskustakirjasto Oodin katutaso on ensimmäistä kertaa avoinna yleisölle tiistaina 22.5.2018 kello 15–18. Kierrosten oppaina toimivat Oodin tulevat työntekijät.

Katutasossa on esillä valokuvanäyttely ja timelapse-video Oodin rakennusvaiheista. Vierailijat voivat osallistua myös YIT:n #100HYVÄÄTEKOA -kampanjaan. Jokaista hyvää tekoa kohden YIT lahjoittaa kuusentaimen 4H-yhdistykselle istutettavaksi Hyvien tekojen metsään.

Kierroksilla voi myös osallistua Oodiin tulevan taideteoksen luomiseen. Omistuskirjoitus on kuvataiteilija Otto Karvosen toteuttama julkinen teos, joka toimii omistuskirjoituksena kirjaston kävijöille. Se koostuu eri ihmisryhmiä kuvaavista sanoista, jotka maalataan yleisöportaiden kaiteisiin. Kuka tahansa voi siis vapaasti ehdottaa, kenelle kirjasto tulisi omistaa. Lue lisää kampanjasta täällä.

Oodi on tapahtumapaikka, lukemisen talo ja monipuolinen kaupunkikokemus. Keskustakirjasto on suunniteltu yhdessä kaupunkilaisten kanssa, jotta se vastaisi parhaalla mahdollisella tavalla kaikkiin kirjaston tulevien käyttäjien toiveisiin ja tarpeisiin. Oodi täydentää Musiikkitalon, Finlandia-talon, Sanomatalon ja Nykytaiteen museo Kiasman muodostamaa kulttuuri- ja mediakeskittymää. Se tarjoaa kaikille avoimen, ei-kaupallisen julkisen kaupunkitilan aivan Eduskuntataloa vastapäätä.

Kulku Oodiin tapahtuu rakennuksen pohjoispuolelta, Töölönlahden puoleisen päädyn kautta. Nähdään Oodissa!

Lue lisää:

#100HYVÄÄTEKOA
Omistuskirjoitus

Jaa artikkeli