Tillbaka till artiklar

En första titt på Ode

15.5.2018

Centrumbiblioteket Ode öppnas i december 2018. Det nya bibliotekets gatunivå visas för första gången för allmänheten på tisdagen 22.5 kl. 15-18. Turerna guidas av Odes kommande personal.

En fotoutställning och en timelapse-video om Odes byggnadsskeden är framme på bibliotekets gatunivå. Besökarna kan också delta i YIT:s #100HYVÄÄTEKOA – kampanj. För varje god gärning får 4H-föreningen en granplanta att plantera i skogen ”Hyvien tekojen metsä” (De goda gärningarnas skog).

Under turerna kan man också delta i att skapa Odes blivande konstverk. ”Omistuskirjoitus” (Dedikationen) är ett offentligt verk av bildkonstnär Otto Karvonen, som fungerar som en dedikation till bibliotekets besökare. Verket kommer att består av ord, som beskriver olika befolkningsgrupper, som målas på bibliotekets trappräcken. Alla kan fritt föreslå vem biblioteket skall dediceras till. Läs mer om kampanjen här (linkki).

Ode är en evenemangsplats, ett läsandets hus och en mångsidig stadsupplevelse. Ode har planerats tillsammans med stadsborna så att det på det bästa möjliga sätt ska svara på de önskemål och behov som användarna av biblioteket har. Ode kompletterar den kultur- och mediekoncentration som utgörs av Musikhuset, Finlandiahuset, Sanomahuset och museet för nutidskonst Kiasma. Det erbjuder ett icke-kommersiellt offentligt stadsrum, som är öppet för alla – mittemot riksdagshuset.

Ingång till Ode sker via byggnadens norra gavel på Tölövikens sida. Vi ses på Ode!

 

Dela artikeln