Takaisin artikkeleihin

Elokuussa Oodissa nähdään uutta taidetta

5.8.2022

Transformations Beyond the Ecstatic
Videoinstallaatio ja äänimaailma
Christian Saldert & Axel Boman
Kuutio – Oodin 2. kerros, 25.7.-21.8.2022

Transformations Beyond the Ecstatic, Christian Saldertin ja Axel Bomanin luoma videoinstallaatiosta ja äänimaailmasta koostuva kollaasi on koettavissa Oodin kakkoskerroksen näyttelytila Kuutiossa.

Transformations Beyond the Ecstatic on kokoelma hetkiä, osia ja ajatuksia. Christian Saldert on käyttänyt teoksen lähdemateriaalina 50-70 -lukujen nudistielokuvien luontoa kuvaavia osioita. Kuvasto on siten pääasiassa kehoihin liitettyä merta, kukkia, lintuja ja puiden lehdistöä.

Luontokuvaston lisäksi kollaasin keskeinen osa on Axel Bomanin luoma äänimaailma, joka muodostaa teoskokonaisuuteen oman kerroksensa.

Teos on suunnattu laajalle kaupunkilaisyleisölle ja kaikille ikäluokille.

 

The House of Recordings
Lukas Malte Hoffmann
Oodin Kirjataivas, 1.8.-21.8.

The House of Recordings, Lukas Malte Hoffmannin Oodiin suunnittelema projekti käsittelee teknologian, ihmisten ja tiedon keskinäistä suhdetta ja vuorovaikutusta. Tämä ihmisaivojen muotoinen veistos mukautuu osaksi Oodia kuratoidun kirjavalikoiman kanssa. Valikoima sisältää yli sata kirjaa, jotka ovat luettavissa kirjastossa tai lainattavissa kirjastokortilla. Sukupuoli-, etnisyys- ja luokkakysymykset sekä teknologian historia ovat projektin keskiössä.

The House of Recordings -projektin pyrkimys on sitouttaa ihmiset visioimaan parempaa tulevaisuutta ja avartaa katseet oikeudenmukaiselle muutokselle.

The House of Recordings sculpture

The sculpture “The House of Recordings” by Lukas Malte Hoffmann, installed at Oodi library, Helsinki. Photo by Ikko Alaska.

Jaa artikkeli