Takaisin artikkeleihin

Black History Month -ilmaisnäytös elokuvasta Green Book Kino Reginassa

17.2.2020

Black History Month on juhlakuukausi Amerikan mustan väestön historian ja perinteiden muistamiseksi. Tämän kunniaksi KAVI järjestää yhdessä Yhdysvaltojen suurlähetystön kanssa näytöksen elokuvasta Green Book (2018) ti 25.2. klo 13 Kino Reginassa. Vieraana näytöksessä on suurlähetystön edustaja, joka kertoo Black History Monthista, sen merkityksestä ja mustien asemasta. Näytökseen on vapaa pääsy, mutta vapaaliput täytyy noutaa etukäteen Kino Reginan kassalta.

Green Book on rasismia ja sen historiaa käsittelevä kertova elokuva, jota tähdittävät Oscar-ehdokas Viggo Mortensen (Eastern Promises, The Lord of the Rings trilogia) ja Oscar-voittaja Mahershala Ali (Moonlight, Hidden Figures). Green Book kertoo tosiystävyydestä, joka ylittää 1960-luvun alun rotuun ja yhteiskuntaluokkaan liittyvät rajoitteet. Sen päähenkilö Tony Lip on ovimies Bronxin italian-amerikalaisilta kulmilta. Hän saa työn Dr. Don Shirleyn autonkuljettajana. Don Shirley on tummaihoinen maailmanluokan pianisti, jonka konserttikiertue ulottuu Manhattanilta aina syvään Etelään. Kiertuematkallaan Lip ja Shirley luottavat ”vihreään kirjaan” (Green Book), joka kertoo heille ne harvat paikat, jotka tuolloin olivat turvallisia afroamerikkalaisille. He kohtaavat rasismia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös yllättävää inhimillisyyttä ja huumoria.

Green Book (USA, 2018)
130 min + 10 min alustus, K12
Tiistaina 25.2. klo 13. Vapaa pääsy. Vapaaliput ovat noudettavissa Kino Reginan lipunmyynnistä sen aukioloaikoina. Noutorajoitus on maks. 5 lipppua / henkilö. Suosittelemme noutamaan liput etukäteen.

Jaa artikkeli