Takaisin artikkeleihin

Vigdis Hjorth vierailee Helsinki Litissä elokuun lopussa

6.8.2020

Kansainvälinen käännöskirjallisuusfestivaali Helsinki Lit järjestetään tänä vuonna koronarajoitusten vuoksi aiempaa pienimuotoisempana keskustakirjasto Oodissa 27.–28. elokuuta.

Yksi festivaalin kiinnostavimmista vieraista on norjalainen kirjailija Vigdis Hjorth, jonka palkittu, Norjassa suurta kohua aiheuttanut romaani Perintötekijät suomennettiin keväällä 2020. Tuotteliaan Hjorthin seuraava romaani Er mor død ilmestyy Norjassa jo 21. elokuuta.

Perintötekijät aiheutti neljä vuotta sitten ilmestyessään Norjassa paljon keskustelua autofiktiogenren rajoista ja keinoista, ja myös Hjorthin uusi romaani keskittyy edellisen tavoin mutkikkaisiin perhe- ja sukulaisuusuhteisiin. Helsinki Litissä Vigdis Hjorthia haastattelee festivaalin ohjelmajohtaja Philip Teir, ja keskustelu käydään englanniksi.

Helsinki Lit järjestetään aiempien vuosien tapaan yhteistyössä Ylen kanssa. Tapahtuman kaikki keskustelut tulevat katsottaviksi Yle Areenaan. Osa keskusteluista lähetetään suorana myös Yle Teemalla.

Festivaalin koko ohjelma julkistetaan torstaina 13.8. Helsinki Litin kotisivuilla ja somekanavissa. Luvassa on käännöskirjallisuuteen, kirjoittamiseen ja ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin pureutuvia keskusteluja sekä kotimaisten että ulkomaisten vierailijoiden kesken. Tapahtuma alkaa molempina päivinä kello 17.00 ja loppuu noin kello 21.30.

Yleisö voi seurata keskusteluja suorana keskustakirjasto Oodin jokaisessa kolmessa kerroksessa etäkatsomojen näytöiltä, sekä sään salliessa ulkokankaalta Kansalaistorilla. Keskustelut lähetetään Oodin 3. kerroksesta, jossa on rajoitettu määrä istumapaikkoja. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy ja istumapaikat katsomoihin jaetaan sisääntulojärjestyksessä.

Koronaviruspandemian aiheuttaman epävarman tilanteen vuoksi festivaalin järjestäjät pyytävät yleisöä kiinnittämään erityistä huomiota turvaväleihin ja käsihygieniaan sekä ajankohtaisiin suojausohjeisiin.

Tutustu Helsinki Lit -festivaaliin

 

 

Jaa artikkeli