Takaisin artikkeleihin

Unelmien puu saa vaatteet Paviljonki-viikonloppuna 16.-17.6.

5.6.2012

Unel-moi! keskustakirjasto todeksi -viikonloppuna 16.-17.6. World Design Capital Paviljongissa virkataan neulegraffiti keskustakirjaston unelmien puulle Molla Millsin ja Palonin johdolla. Paikalla ovat ammattitaitoiset ohjaajat, osallistujien käytössä lankaa ja virkkuukoukkuja. Virkkuuseen voi osallistua kuka vain, aiempaa virkkuukokemusta ei tarvita.

Unelmien puun vaate tulee koostumaan eri ihmisten tekemistä, yhteenliitetyistä lenkeistä, joista valmiina syntyy pitkä ketju. Valmis ketju kiinnitetään puun päälle Knit’n’Tag-tapahtumassa elokuussa 25.8.. Yhden lenkin valmistamiseen ei kauaa mene, joten yhteistyöllä saadaan nopeasti aikaan näyttävät ja kauniit puun vaatteet. Unelmien puuhun kaikki voivat myös ripustaa toiveensa uudesta keskustakirjastosta – verkossa sivulla www.keskustakirjasto.fi koska tahansa ja fyysisesti Paviljongissa viikonlopun aikana.

Kun tartutaan virkkuukoukkuun, pidetään hauskaa!

“Haluamme tällä tempauksella herätellä positiivisella tavalla ihmiset huomaamaan, että käsitöitä voi tehdä yhteisöllisesti, ja yhdessä tekemään kokoontuminen voi olla osa elävää kaupunkikulttuuria. Nuorilla aikuisilla on paljon käsitöiden tekemiseen liittyviä ennakkoluuloja ja henkistä painolastia epäonnistumisen kokemuksista. Haluamme osoittaa, että käsitöitä voi tehdä hauskasti – omasta käsityötaustasta ja taitotasosta riippumatta. Käsillä tekemisen perinteen elävöittäminen on meille vakava ja tärkeä asia, mutta kun tartutaan virkkuukoukkuun, silloin pidetään ennen kaikkea hauskaa!”, sanovat projektin takana hääräävät Palonin perustaja Minna Särelä ja Molla Mills.

Särelä ja Mills kannustavatkin kaikkia osallistumaan ennakkoluulottomasti tempaukseen ja vaatettamaan Unelmien puu unelmiensa pukuun: “Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu ja lähtee mukaan – erityisesti ne ihmiset, jotka eivät ole käsityöharrastajia.”

Mikä ihmeen Paloni ja Molla Mills?

Paloni on luova design-konseptimyymälä, jossa myydään 80 itsenäisen suunnittelijan itse tekemiä tuotteita. Palonin liike sijaitsee osoitteessa Eerikinkatu 7, Helsinki. Molla Mills- nimen takaa löytyy käsityöläinen Mari Leppälä. Mari suunnittelee ja virkkaa itse kaikki Molla Mills -tuotteet, kuten sisustuskorit ja kassit. Langat Unelmien puu- tempaukseen lahjoittaa Novita.

Neulegraffitityöpaja on käynnissä lauantaina ja sunnuntaina klo 11-18 – tervetuloa!

Jaa artikkeli