Takaisin artikkeleihin

Unel-moi! kaduille kirjastosi – Multicoloured Dreams kutsuu maalaamaan

25.4.2012

Katutaide kertoo ihmisten salaisista unelmista – unelmista, jotka voivat muuttua todeksi. Haluatko tehdä unelmastasi kuvan? Haastamme sinut rakentamaan yhdessä Multicoloured Dreams –katutaidekollektiivin kanssa yhteisöllistä Unelmien kirjasto –teosta 11.–12.5. klo 12-18 Töölönlahden Kansalaistorille ja makasiinirakennuksen ympäristöön – paikkaan, johon on suunniteltu rakennettavan keskustakirjasto vuonna 2017. Millainen on unelmasi uudesta, urbaanista kylätalosta – keskustakirjastosta? Tule tekemään se näkyväksi.

Unelmien rakennusainetta ovat vaneri, maali ja pesugraffitit

Toiveiden mosaiikki koostuu kirjastounelmista, joita maalataan, kirjoitetaan ja väritetään vaneripaloihin, viireihin ja Kansalaistorin asvalttiin. Unel-moi! ja pääset tekemään katutaidetta hyvässä seurassa, ohjatusti. Mukaan on haastettu kaikkia kaupunkilaisia poliitikoista lapsiin, eduskunnan vahtimestareista toimittajiin. Vetäjinä toimivat alan pioneerit vankalla kokemuksella. Myös ammattilaisten suosimat, hyväksi todetut välineet ja tarvikkeet ovat käytössäsi.

Maalipurkki – vähän käytetty lyyra – odottaa sinua

Tempaus kuuluu kaikille ja pääset osallistumaan siihen vain astumalla ulos ovestasi. Virkeään kaupunkiin – ja kirjastoon – kuuluu kaupunkilaisten välinen vuorovaikutus, ja se saa myös näkyä. Tehdään omasta kaupungistamme värikkäämpi,  herätetään Töölönlahden Kansalaistori eloon ja tuodaan katutaide pois pimeiltä kujilta lähemmäksi tavallista ihmistä. Emme lopeta ennen kuin maali on loppu ja kannusta kuuluu piff.

Pop-up Köket on mukana menossa ja antaa virtaa unelmointiin

Café Köket haluaa olla mukana hyvissä tapahtumissa, joilla on merkitystä. Kahvin- ja teenjuonnin lomassa on kautta historia tehty suuria ja tärkeitä oivalluksia ja päätöksiä!  Unel Moi! – tapahtuman kahden päivän pop up – kahvilassa Cafe Köket tarjoaa minikoossa kahvilaherkkuja, kahvia, teetä ja erikoiskahveja. Tarjolla on suolaisia ja makeita piiraita, kuumaa soppaa, kaakaota, kakkuja ja pullaa. Otamme tietenkin huomioon myös vegaanit ja kahvimme on luonnollisesti luomua.

Samaan aikaan toisaalla

Keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun 1. vaiheen töiden näyttely on avoinna Jätkäsaaren Bunkkerissa 10.-16.5.2012. Samaan aikaan kirjailija Rosa Liksom, Apocalyptican perustajajäsen ja sellisti Eicca Toppinen, sarjakuvataiteilija ja poliitikko Kaisa Leka, filosofi Esa Saarinen, elokuvaohjaaja Dome Karukoski, Sitran kehittämisjohtaja Ossi Kuittinen sekä koululainen Hilppa Tuomainen kertovat oman unelmansa keskustakirjastosta ulkomainoskampanjassa. Kampanjan avulla kaupunkilaisia kannustetaan kertomaan unelmiaan tulevaisuuden kirjastosta sekä postaamaan ideansa Unelmien puuhun keskustakirjasto.fi -sivulle.

Jaa artikkeli