Takaisin artikkeleihin

Tule mukaan näyttämään suuntaa ja uusimaan kirjaston arvoja

17.9.2015

Kirjastossa päivitetään parhaillaan strategiaa ja tehdään suunnantarkistus-työtä. Maailma muuttuu, vanhoja ideoita on hyvä palata ajattelemaan uusiksi ennen kuin ne menevät ”parasta ennen”-päiväyksen yli. Olemme työskennelleet yhdessä koko henkilökunnan kanssa ja elokuussa esittelimme ehdotuksemme arvoiksi, visioksi, toiminta-ajatukseksi sekä kuudeksi ylätason keinoksi, joiden avulla aiomme visiomme toteuttaa, kulttuuri- ja kirjastolautakunnalle sekä apulaiskaupunginjohtajalle. Iloksemme luonnoksen toimivuudesta vallitsee ilmeisen laaja yksimielisyys.

Tarvitsemme näkemystäsi arvotyöpajassa 6.10. klo 15.00

Vielä on kuitenkin työtä jäljellä. Panimme arvot kokonaan uusiksi ja nyt niille ollaan tekemässä tarkempaa sisältöä. Tavoitteena on koota kaksi toimintaa ohjaavaa kuvausta kutakin arvoa kohti: mitä arvo tarkoittaa talon sisällä ja mitä taas käyttäjiin suuntautuessa. Tässä työssä tarvitsemme asiakkaiden ääntä. Kutsumme sinut mukaan tekemään kirjastoa paremmaksi yhdessä ja näyttämään meille suuntaa työpajaan ti 6.10. klo 15–18 Vallilan kirjaston galleriatilaan (Päijänteentie 5). Paikalle on johtomme, työntekijöitämme ja sinä. Sinulla on hieno mahdollisuus vaikuttaa suoraan siihen, miten kirjasto arvoissaan asiakasta ja koko kaupunkiyhteisöä huomioi.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 24.9. mennessä. Mukaan mahtuu kuusi, kiinnostuneet liikkeelle siis! Arvomme osallistujat ja kerromme kaikille valinnan tuloksen 25.9.

Kirjaston päivitetyn strategian sisältöjä:

Arvot:

* Ilo * Käyttäjälähtöisyys * Sananvapaus * Sivistys * Vastuullisuus * Yhdenvertaisuus

Visio:

Kirjasto on ideoiden ja ajatusten rikastamo, jossa tietoja, taitoja ja tarinoita jakamalla luomme yhdessä uutta kansalaisyhteiskuntaa.

Toiminta-ajatus:
Kirjasto tarjoaa kaikille kulttuuria, tietoa ja oppimismahdollisuuksia. Se on avoin, julkinen tila ja palvelu, joka tukee sananvapautta, aktiivista kansalaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Helsingin kaupunginkirjasto tuottaa yhteistyössä muiden kirjastojen kanssa palveluita ja verkkosisältöjä pääkaupunkiseudun ja koko maan tarpeisiin.

Jaa artikkeli