Takaisin artikkeleihin

Tule mukaan äänestämään! Rullaluistimilla tai verkossa

26.3.2013

Keskustakirjaston arkkitehtuurikisan kärkikuusikko on esillä ydinkeskustan kosketusnäytöillä ja osoitteessa keskustakirjasto.fi/aanesta 23.3. – 7.4.2013. Selaa ehdotuksia ja äänestä omaa suosikkiasi! Voit myös kommentoida kuutta jatkoon valittua työtä kilpailu-sivuilla. Voittajaehdokkaat ”LibLab”, ”Wave”, ”Käännös”, ”Kasi”, ”Diagonal Agora” ja ”The Heartbeat of Helsinki” kisaavat kilpailun voitosta, joka ratkeaa kesäkuussa. Osallistumalla voit olla mukana tekemässä tulevaisuuden Helsinkiä. Kerro meille – millainen kirjastotalo mielestäsi sopii Musiikkitalon, Kiasman ja Sanomatalon naapuriin? Yleisön mielipide esitellään tuomaristolle ja julkaistaan verkossa.

Me odotamme kommenttiasi

Onko jokin kilpailutöistä ylitse muiden ja miksi niin? Entä mikä ehdotuksissa pännii tai keljuttaa? Tai sopivatko rakennukset kaupunkikuvallisesti Töölönlahden maisemaan? Ajatuksiasi ja ideoitasi voit kertoa meille keskustakirjaston kilpailu-sivuilla. Vahvoja mielipiteitä on kuultu jo nyt, kuten vaikka ”Modernisti käytetty puu materiaalina luo kaivattua kontrastia betonirakennusten keskelle. Go Käännös!”, ”(Kasin) Muoto hivelee silmää ja soveltuu hyvin ympäristöön. Siinä on jotain Linnanmäen vuoristoradasta, tähtitaivaasta ja meren aalloista: Helsinkiin sopiva” tai ”We need this (LibLab) instead of boring stability of basic finnish decisions”. Lähde mukaan keskusteluun yhdessä muiden kanssa.

Pyörällä, jalkaisin, rullaluistimilla? Äänestä keskustassa

Kosketusnäytöillä äänestäminen on helppoa, vaikka äänestäisit lapaset kädessä. Tusina kosketusnäyttöä sijaitsevat ympäri Helsingin ydinkeskustaa. Niitä voi bongata mm. Mikonkadulta, Postitalon ja Kiasman edestä, Kappelin ja Kauppatorin välistä, Paasikiven aukiolta, Lasipalatsin edestä tai Ruotsalaista teatteria vastapäätä.  Clear Channelin ja Helsingin kaupungin katunäyttöjen interaktiivinen äänestys on suunniteltu yhdessä Forum Virium Helsingin kanssa. Forum Viriumin tavoitteena on viedä eteenpäin laajempaa suunnitelmaa siitä, miten kosketusnäytöt voisivat avata uuden käyttöliittymän kaupunkiin. Aiemmin tänä keväänä kirjaston e-kirjapalveluihin saattoi tutustua näytöillä, joissa tarjoiltiin ohikulkijoille sähköisiä lukuvinkkejä.

Mitä tulevaisuuden kirjasto merkitsee sinulle?

Keskustakirjastohankkeessa ajatellaan, että uuden, toimivan kirjaston syntymiseen Töölönlahdelle tarvitaan muutakin kuin arkkitehtien kynänjälkeä: kaupunkilaisten mielipiteet ja tarpeet otetaan osaksi suunnitteluprosessia. Olemme kiinnostuneita siitä, mitä sinä ajattelet uuden ajan kirjastosta. ”Helsinki hakee yhtenä maailman todistetusti innovatiivisimmista kirjastoista uusinta mallia tulevaisuuden kirjastolle. Meillä ei ole montakaan valmista vertailukohtaa maailmalla, vaan meidän täytyy kehittää konsepti itse. Tässä työssä myös kaupunkilaisten ja kansalaisten ideat ovat hyvin tervetulleita”, sanoo kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto.

Osallistu ja tule mukaan!

  • Äänestä osoitteessa keskustakirjasto.fi/aanesta
  • Kommentoi kilpailusivuilla
  • facebook.com/keskustakirjasto
  • twitter.com/keskustakirj, #kirjastonayttely

Jaa artikkeli