Takaisin artikkeleihin

Tontille nousee Kaupunkihyrrä-kaupunkipeli

28.5.2014

Stara rakentaa ja Multicoloured Dreams -tiimi maalaa Kansalaistorille, keskustakirjaston tontille 40 metriä pitkän ja 2,5 m korkean katutaideseinän ja pelin alustan. Siitä valmistuu Kaupunkihyrrä-peli, joka julkistetaan 16. kesäkuuta. Hyrrällä tehdään näkyväksi keskustakirjaston sijainti Töölönlahdella ja tuodaan iloa kaikille kaupungin kesänviettäjille.

Peli on yhdistelmä perinteisiä seuraleikkejä, taideinterventioita ja tekoja paremman kaupungin hyväksi. Kaupunkihyrrä kannustaa ihmisiä jakamaan pelaamisen ja oivaltamisen iloa yhdessä, luomaan kaupungista olohuoneen ja löytämään Helsingistä uusia ulottuvuuksia. Samalla se tarjoaa tietoa ja maistipaloja uuden ajan kirjaston tarjonnasta.

Kaupunkihyrrä-pelin keskellä oleva hyrrä arpoo pelaajille ja kaupunkilaisille kevyitä tehtäviä, kysymyksiä ja puuhapähkinöitä kaupunki- ja kulttuuritematiikkaan liittyen. Pelata voi kuka tahansa ja koska tahansa, kaikki tarvittavat pelivälineet löytyvät paikan päältä. Älypuhelimesta voi tosin olla apua kysymysten ratkomisessa!

Peli on hatunnosto kaikille kaupunkilaisille

– Töölönlahden alue on ollut viime aikoina paljon otsikoissa. Tuntuu, että sinne kiteytyy nyt monenlaisia kaikille avoimeen, julkiseen kaupunkitilaan liittyviä toiveita – onhan siitä kehkeytymässä kokonainen kulttuurikampus. Toivomme, että Kaupunkihyrrä –peli paitsi yllättää kaupunkilaiset positiivisesti, myös ruokkii keskustelua kaupunkikulttuurista ja urbaaneista jokamiehenoikeuksista. Se on myös hatunnosto kaikille kaupunkilaisille – me olemme niitä, jotka voivat tehdä Helsingistä sallivamman ja hauskemman paikan asua, elää ja olla olemassa, sanoo keskustakirjaston vuorovaikutussuunnittelija Virve Miettinen.

Tervetuloa pelaamaan 16.6. alkaen!

Tule siis viettämään vaikkapa kesäinen piknik-brunssi Töölönlahden maisemiin ja ota jälkiruoaksi erä Kaupunkihyrrää. Jo pelkästään pelin visuaalinen toteutus on oikeaa silmäkarkkia. Pelaamaan pääsee aina 16.6. alkaen. Tarkoitus on, että Kaupunkihyrrä –peli pysyy paikallaan aina pitkälle syksyyn saakka.

Jaa artikkeli