Tillbaka till artiklar

Pop up –vaccinationspunkt på Ode

12.8.2021

”Helsingfors stad har öppnat pop up –vaccinationspunkter på olika håll i Helsingfors, även på Helsingfors centrumbibliotek Ode.

Om du inte ännu har fått den första dosen av vaccinet och har fyllt 16 år, kan du nu få den första dosen utan tidsbeställning vid pop up -vaccinationspunkterna. Odes vaccinationspunkt är i bibliotekets aula på första våningen. Ta med dig ditt ID- eller FPA-kort. Var förberedd att stanna i uppföljning i 15 minuter efter att du fått vaccinet. För närvarande får man det första coronavaccinet vid pop up -punkten utan tidsbeställning, men inte boostervaccinet. När du kommer och tar det första vaccinet bokar vi samtidigt tid för boostervaccinet inom 8–12 veckor från den första dosen.

Tiderna då Odes pop up –punkt är öppen är tillsvidare:

  • tisdag 7.9 kl. 12-19
  • torsdag 9.9 klo 12-19
  • tisdag 14.9 kl. 12-19
  • torsdag 16.9 klo 12-19

— Eftersom epidemiläget har blivit sämre uppmuntrar vi de som inte är vaccinerade att hämta den första dosen. Redan den första dosen skyddar största delen mot en allvarligare sjukdom. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för Helsingforsborna att ta vaccinet. Därför öppnar vi pop up -vaccinationspunkter dit var stadsborna rör sig, berättar Timo Carpén, ledande överläkare.

Dela artikeln