Tillbaka till artiklar

Odes andra våningsplan öppnas för kunderna den 28 december

6.12.2018

Helsingfors centrumbibliotek Ode öppnas för allmänheten den 5 december Till en del av utrymmena och tjänsterna i Ode får kunderna tillgång under loppet av de kommande månaderna.

Lokalerna på plan tre är i sin helhet tillgängliga för kunderna direkt den 5 december. Också största delen av tjänsterna på plan ett är tillgängliga redan på invigningsdagen. Undantaget är Kino Regina som öppnar i början av 2019.

I lokalerna på plan två i Ode pågår mycket program under invigningen den 5–6 december. Efter invigningen har publiken nästa gång tillgång till lokalerna och tjänsterna på plan två på fredagen den 28 december. Plan två är en plats för arbete, inlärning genom aktivitet, växelverkan och samvaro och här finns det bland annat studiolokaler, spelrum, stadsverkstaden, konferensrum och grupprum.

”Vi vill försäkra oss om att personalen med säkerhet kan använda all utrustning som kommer att finnas i Ode och handleda kunderna i användningen. Delar av utrustningen är först på väg till Ode. Även om byggnaden står klar, kommer själva biblioteket aldrig att bli färdigt. Ode och dess tjänster kommer alltid att leva och utvecklas”, säger Anna-Maria Soininvaara, direktör för Ode.

Från och med fredagen den 28 december kommer följande lokaler och tjänster på plan två att vara redo att användas:

3D-skrivarna
Vinylskäraren
Symaskinerna, overlockmaskinerna, täcksömsmaskinen och brodyrmaskinen
Knappmaskinerna
Kunddatorerna
Kopiatorn
Grupprummen 1–10
Konferensrum 6 st.
Köket

Övriga lokaler och tjänster och plan två öppnas år 2019:

Kuutio: i januari
Studiorna: februari–mars
Storformatsskrivaren: under våren
Elektronikarbetsplatserna: under våren
Fräsmaskinerna: under våren
UV-skrivaren: under våren
Laserskäraren: under våren
Speltjänsterna: under våren
Mediaarbetsplatserna: under våren

Bokningskalender för lokalerna i centrumbiblioteket Ode öppnas vecka 50 vid Helsingfors stads lokalreservationstjänst Varaamo: https://varaamo.hel.fi/. De avgiftsfria grupprummen kan bokas från och med den 28 december. De avgiftsbelagda evenemangslokalerna, auditoriet och Maijasalen kan bokas från och med vecka 3.

Dela artikeln