Takaisin artikkeleihin

Oodin taidematot palkittiin Vuoden huiput -gaalassa

12.4.2019

Keskustakirjasto Oodiin suunnitellut taidematot voittivat Hopeahuippu-palkinnon Vuoden huiput 2019 -kilpailussa. Palkinto saavutettiin Tuotteet-kategoriassa. Palkinnot jaettiin torstaina 11.4. järjestetyssä gaalassa. Vuoden huiput -kilpailussa esitellään ja palkitaan parasta suomalaista luovaa suunnittelua. Kilpailun järjestää visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia ry.

Palkintoperusteet olivat:

“Kauniisti toteutettu työ, jossa on hieno tarina ja luonteva linkki suomalaiseen kirjastoon. Kovaan käyttöön suunniteltuja teoksia, upeita tulkintoja meille suomalaisille tärkeistä kirjoista, kirjailijoista ja kirjallisuuden vaikutuksesta siihen mitä meistä on tullut. Suuret ja näyttävät työt tuottavat iloa ja antavat ajatuksen aihetta. Tällainen tuote kelpaisi kotiinkin, hitusen pienempänä tosin.”

Oodissa on seitsemän suurta taidemattoa, jotka elävöittävät tiloja ja kutkuttelevat mielikuvitusta. Mattojen ulkoasusta vastaavat kotimaiset suunnittelijat Laura Merz, Aamu Song ja Johan Olin, Marika Maijala, Piia Keto, Matti Pikkujämsä, Sakke Yrjölä ja Jenni Rope. Taidemattojen aiheina ovat kirjallisuutemme klassikot Minna Canthista Aleksis Kiveen ja Mika Waltarista Tove Janssoniin.

Lue lisää: Oodin taidematot

Jaa artikkeli